Ανάστατη είναι η μαθητική κοινότητα του Ρεθύμνου με την εξέλιξη που είχε υπόθεση κατάληψης σχολείου, καθώς τρεις μαθητές τιμωρήθηκαν από το δικαστήριο με 80 μέρες κοινωνική εργασίας ο κάθε ένας.

Ειδικότερα , στον εισαγγελέα είχε προσφύγει στο παρελθόν  διευθυντής γυμνασίου  της πόλης, καθώς οι μαθητές είχαν βάλει λουκέτο στο σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί από τους μαθητές το περασμένο Οκτώβριο , ωστόσο τα «ΡΝ» δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσουν αν όντως  η κατάληψη αφορούσε  το χρόνο αυτό ή κάποια άλλη σχολική χρονιά.
Το δικαστήριο, που επέβαλε την παραπάνω ποινή στους μαθητές ,έγινε την έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Σε ότι αφορά την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε επικοινωνία που είχαν τα «Ρ.Ν.» μαζί τους, μας ανέφερε ότι ενημερώθηκαν με καθυστέρηση για την υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα την ημέρα της απόφασης του δικαστήριο, ενώ τη Δευτέρα θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση.  

Πάντως η εκπαιδευτική κοινότητα στην πλειοψηφία της δεν εγκρίνει αυτόν τον τρόπο για την αντιμετώπιση καταλήψεων στα σχολεία, τον οποίοι και χαρακτηρίζει αντιπαιδαγωγικό.

Ανατρέχοντας κανείς στο παρελθόν για την επιβολή ποινών σε μαθητές λόγω καταλήψεων διαπιστώνει πως έχουν επιβληθεί ποινές φυλάκισης 20 ημερών  με τριετή αναστολή σε μαθητές της Λαμίας το 2013,  ενώ σε άλλη περίπτωση στην Θεσσαλονίκη σε πέντε μαθητές επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης   για κατάληψη που πραγματοποίησαν το 2015.

Ρεθυμνιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook