Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου μετά το τραγικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει μια γυναίκα τη ζωή της σε εξόρμηση στο φαράγγι Βρυσί στα Χανιά, εξέδωσε ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

“Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια της αγαπημένης φίλης και μέλους του Ελένης Αναθρεπτάκη.

Το δυστύχημα συνέβη την Κυριακή 28.05.17 στην  προγραμματισμένη εξόρμηση  από το χωριό Λάκκοι προς την πηγή Βρυσί με προορισμό το χωριό Ζούρβα. Η διαδρομή ήταν  πεζοπορικού χαρακτήρα πάνω σε χαραγμένο μονοπάτι και ήταν η τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογό μας.

Οι καιρικές συνθήκες και το μετεωρολογικό δελτίο είχαν ληφθεί υπόψη πριν και κατά την έναρξη της πορείας, δεν ήταν απαγορευτικές  και δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή της εξόρμησης. Για το δύσκολο σημείο της ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται.

Το δυστύχημα συνέβη στις 14:50, μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της εξάωρης πορείας, σε σημείο που το μονοπάτι ήταν ομαλό και χωρίς κάποια τεχνική δυσκολία. Η εκλιπούσα παραπάτησε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο πρανές που την οδήγησε στον γκρεμό.

Άμεσα ο αρχηγός και μέλη της πορείας ενημέρωσαν τις αρχές  και τα πιο έμπειρα μέλη έσπευσαν για τον εντοπισμό της. Παρόλο το δύσβατο της περιοχής σε μισή ώρα την είχαν προσεγγίσει και διαπίστωσαν την έλλειψη σφυγμού και παρέμειναν δίπλα της περιμένοντας τους διασώστες βοηθώντας στην ανάσυρση και μεταφορά της.

Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν τη θλίψη της ορειβατικής οικογένειας. Το βλέμμα της και το χαμόγελό της θα μας συντροφεύουν πάντα στα περπατήματά μας.

Στην οικογένειά της εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας.

Από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook