Την Τετάρτη 31 Μαΐου, ώρα 19:30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Στο πλαίσιο προαγωγής της επιστημονικής έρευνας και με δεδομένη την αύξηση ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας για την ιστορία και την πολιτιστική παρακαταθήκη του παρελθόντος, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει, την Τετάρτη 31 Μαΐου, ώρα 19:30΄, παρουσίαση των Αρχειακών Συλλογών της, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Η παρουσίαση των Αρχείων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, θα γίνει από τον Μανόλη Δρακάκη, Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΙΜ. Κατά την παρουσίασή του, ο ομιλητής θα αναφερθεί στο σύνολο των Εγγράφων Κρητικής Ιστορίας που φυλάσσονται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Οι Αρχειακές Συλλογές της ΕΚΙΜ, οι οποίες εκτείνονται χρονικά από το 1821 και εντεύθεν, αποτελούν σημαντικά τεκμήρια, σε πεδία ποικίλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, με αναφορά σε σημαίνουσες ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα που σημάδεψαν την τοπική ιστορία και πυροδότησαν εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των Αρχείων συγκαταλέγονται έγγραφα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Αρχεία Ιωάννου και Γεωργίου Μιτσοτάκη,  Αρχείο Εμμανουήλ Τσουδερού, Αρχείο Ιωάννη Μουρέλλου, Αρχείο Χρίστου Αετού Τζιφάκι, Αρχείο Στέφανου Ξανθουδίδη), φιλολογικά και λογοτεχνικά (Αρχείο Νίκου Καζαντζάκη, Αρχείο Λευτέρη Αλεξίου, Αρχείο Γεωργίου Χατζιδάκη, Αρχείο Μενελάου Παρλαμά), με αναφορά σε τοπωνυμικά δεδομένα (Τοπωνυμικό Αρχείο της ΕΚΙΜ, Αρχείο Van Gemert) κ.ά. Φωτογραφικά τεκμήρια (Φωτογραφικό Αρχείο Μηνά Χουστουλάκη, Φωτογραφικό Αρχείο της ΕΚΙΜ κ.ά.) συμπληρώνουν την πλούσια παρακαταθήκη των Αρχείων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα  Αρχεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, που φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, είναι προσβάσιμα στο σύνολό τους από μελετητές και το ενδιαφερόμενο κοινό (Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00΄-15.00΄).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook