Την τέταρτη μεταγραφής της ανακοίνωσε η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ που απέκτησε τον 24χρονο σέντερ (2.10 ύψος) Σταύρο Τουντζιαράκη που πέρυσι αγωνίστηκε στην Α1 κατηγορία με την ομάδα του Ίκαρου Καλλιθέας. 
Ο Τουντζιαράκης με τον οποίο είχε συμφωνήσει ο ΟΦΗ από την Πέμπτη έχει σημαντικές παραστάσεις από την Α1 κατηγορία καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί εκτός από τον Ίκαρο Καλλιθέας και στο Μαρούσι και την ΑΕΚ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πολλές συμμετοχές στις Εθνικές ομάδων Παίδων μέχρι και Νέων Ανδρών. 
Την απόκτηση του 24χρονου σέντερ (2.10 ύψος) Σταύρου Τουντζιαράκη ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ. 
Η ανακοίνωση της μεταγραφής αναφέρει τα εξής : 
«Παίκτης «υψηλών» προδιαγραφών είναι η τέταρτη φετινή μεταγραφή της ομάδας μας. Απέκτησε τον διεθνή (και αυτός), σέντερ Σταύρο Τουντζιαράκη. Ο Τουντζιαράκης τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία στην Α1 κατηγορία με την ΑΕΚ και το Μαρούσι ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στα \”μεγάλα σαλόνια\” φορώντας τη φανέλα του Ίκαρου Καλλιθέας. Αναλυτικά έχει αγωνιστεί στις ομάδες Αριστοτέλη Φλώρινας, στον Μαντουλίδη, στον Μακεδονικό, στο Μαρούσι, την ΑΕΚ, και τον Ίκαρο Καλλιθέας και τώρα προβάρει τα \”ασπρόμαυρα\”.
Το πλούσιο βιογραφικό του, δείχνει ότι ο ΟΦΗ έκανε μια πολύ σημαντική επένδυση, \”ψηλώνοντας αρκετά\”, τόσο σε επίπεδο, όσο και κάτω από την ρακέτα.
Ο γεννημένος στις 5/11/1987 στη Φλώρινα παίκτης έχει αρκετές παρουσίες στις Εθνικές ομάδες, από την Παίδων μέχρι την Νέων ανδρών». 
«Η πρόταση του ΟΦΗ ήταν η πιο σοβαρή» 
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ αμέσως μετά την οριστικοποίηση της μεταπήδησης του στην κρητική ομάδα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο σαϊτ της ομάδας. 
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Τουντζιαράκης τόνισε : «Ο ΟΦΗ ήταν από τις πρώτες ομάδες που με προσέγγισαν. Είχα προτάσεις κι από άλλες δυο ομάδες της Α2 κατηγορίας. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να παραμείνω στην μεγάλη κατηγορία (Α1) και περίμενα από εκεί πρόταση. Όμως η πρόταση του ΟΦΗ ήταν η πιο σοβαρή. Είναι οργανωμένο σωματείο, έχει σοβαρή διοίκηση, ενώ έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ. Θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή». 
Για τις εντυπώσεις-συναισθήματα, που του προκαλεί η ομάδα του ΟΦΗ, ο νέος σέντερ της κρητικής ομάδας υπογράμμισε : «Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που ξέρει όλη η Ελλάδα και όχι μόνο, κυρίως από το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια, όμως με σοβαρή δουλεία, υπομονή και προγραμματισμό, έχει κάνει σπουδαία δουλειά και στο μπάσκετ. Επιστέγασμα αυτό είναι η διαρκής άνοδος της ομάδας, τόσο σε επίπεδο, όσο και σε κατηγορίες. Ιδιαίτερα φέτος έχει κάνει εντύπωση Πανελληνίως με τις μεταγραφικές του κινήσεις. Κινήσεις που δείχνουν ότι δεν είναι στόχος η παραμονή, αλλά η άνοδος». 
Τέλος ο νέος σέντερ του ΟΦΗ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ομάδας Βασίλη Ξημέρη και τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο για την υπομονή και επιμονή που έδειξαν για την απόκτηση του επισημαίνοντας : «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω, τον πρόεδρο της ομάδας του ΟΦΗ, κ.Β.Ξημέρη, αλλά και τον προπονητή για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, με το να περιμένουν καιρό τώρα την τελική απόφασή μου. Ο τρόπος που με προσέγγισαν είναι που με κέρδισε και που είπα το ναι στην ομάδα με τους πιο πολλούς και φανατικούς φίλους στην Κρήτη. Τους ευχαριστώ θερμά». 
Ο προπονητής του ΟΦΗ Βαγγέλης Βλάχος μιλώντας για την μεταγραφή του Τουντζιαράκη τόνισε: «Είναι βασική και ιδανική επιλογή για το σχεδιασμό μας. Μας δίνει όγκο κάτω από το καλάθι, παίζει πολύ καλά το «έναν προς έναν», αλλά και το πικ. Είναι νέος στην ηλικία και έχει το κίνητρο για μια καλή καριέρα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook