Τα κολοκυθάκια τώρα είναι στην εποχή τους – Μια συνταγή που την λατρεύουν και τα παιδιά

Υλικά

1 φλιτζάνι τριμμένα κολοκυθάκια
2 φλιτζάνια τυρί cottage
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί cottage με το γάλα, τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, το βούτυρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητιό τηγάνι και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε μια τηγανίτα με διάμετρο περίπου 10 εκατοστ

Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και γυρίζουμε την τηγανίτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές.

sidagi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook