Την έκτη διαδοχική κερδοφόρα εβδομάδα ολοκλήρωσε ο χρυσός παρά τις νέες απώλειες που κατέγραψε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το capital.gr, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα, κλείνοντας στα 1.742,6 δολ. η ουγγιά με πτώση 0,5%, ή 8,9 δολ. Ωστόσο συνολικά για την εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 5,5% έχοντας σημειώσει την Τετάρτη το ιστορικό ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.801 δολ.

Σύμφωνα με αναλυτές οι απώλειες την δύο τελευταίων ημερών οφείλονται στην προσπάθεια αποκόμισης κερδών από τους επενδυτές αλλά και στην αύξηση από το CME Group της απαίτησης περιθωρίου για μια σειρά από επενδυτικά προϊόντα που σχετίζονται με το πολύτιμο μέταλλο.

Στον αντίποδα το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,2%, ή 44 σεντς, στα 39,11 δολ. η ουγγιά έχοντας στην εβδομάδα κέρδη 2,4%.

Ο χαλκός παραδόσεως ίδιου μήνα κατέγραψε οριακή άνοδο κλείνοντας στα 4,01 δολ. η λίβρα έχοντας χάσει συνολικά στην εβδομάδα 2,7%.

Η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε 0,2%, ή 4,3 δολ., στα 1.796,7 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 2%, ή 14,4 δολ., ολοκληρώνοντας στα 748,2 δολ. η ουγγιά. Για την εβδομάδα η πλατίνα ενισχύθηκε 4,5% ενώ το παλλάδιο 0,9%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook