Να μην εξαιρεθούν από το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας τα σταφύλια και τα κηπευτικά, ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή. Στην ίδια Ερώτηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για σκοπιμότητες κάποιων να αποκλείσουν αυτές τις καλλιέργειες, ερήμην, όπως λέει, της πολιτικής ηγεσίας.

Ειδικότερα απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει:

«Στο προσχέδιο για το Μέτρο 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στα μέτρα του μέτρου 2.1.4», που αφορά ενισχύσεις για την βιολογική Γεωργία για άλλη μια φορά αποκλείονται, αναίτια δυναμικές καλλιέργειες όπως τα κηπευτικά, οι δενδρώδεις καλλιέργειες και τα επιτραπέζια σταφύλια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προαναφερόμενες καλλιέργειες είναι καλλιέργειες υψηλής προστιθέμενης αξίας, ότι η χώρα μας παρουσιάζει εξαιρετικές συνθήκες για την ευδοκίμηση των παραπάνω καλλιεργειών και επίσης ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δώσει στην δημοσιότητα, η χώρα μας εισάγει βιολογικά φρούτα και λαχανικά σε ποσοστό 80%, είναι απορίας άξιο ποια πολιτική εξυπηρετείται με τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα των επιτραπέζιων σταφυλιών και των λαχανικών, καθώς και των δενδρωδών καλλιεργειών.

Η απορία μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι τα λαχανικά έχουν αποκλειστεί ακόμα και από το μέτρο για την ολοκληρωμένη διαχείριση και την προώθηση των εξαγωγών.

Επειδή φαίνεται ότι κάποιο μαγικό χέρι ερήμην της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, θέλει να τιμωρήσει τους Έλληνες καλλιεργητές λαχανικών – μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι στην Κρήτη – και να διαιωνίσει το θλιβερό μας προνόμιο να εισάγουμε φρούτα και λαχανικά από χώρες του Ευρωπαϊκού βιομηχανικού βορρά, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία, ερωτάστε κ. Υπουργέ, τι προτίθεσθε να πράξετε προκειμένου να ανατραπεί ο άδικος και εθνικά επιζήμιος αποκλεισμός των δυναμικότερων Ελληνικών αγροτικών προϊόντων από τα μέτρα ενίσχυσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook