Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις δραστηριότητες των οργανώσεων αρωγής που χρηματοδοτούν στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας επειδή η ισλαμική οργάνωση ζήτησε απόρρητες πληροφορίες για το έργο τους, δήλωσε χθες αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

«Οι οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Γάζα, αναγκάσθηκαν, εξαιτίας των ενεργειών της Χαμάς, να αναστείλουν το έργο αρωγής από τις 12 Αυγούστου», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος έχει τη βάση του στην περιοχή.

Ο αμερικανικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «με μια σειρά μέτρων που επέβαλε τους τελευταίους μήνες η Χαμάς, δημιούργησε ένα περιβάλλον που απειλεί την ικανότητα των μη κυβερνητικών οργανώσεων να παράσχουν βοήθεια στους πιο ευάλωτους κατοίκους της Γάζας».

Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τόνισε ότι η Χαμάς ζήτησε να έχει πρόσβαση στα αρχεία των μη κυβερνητικών οργανώσεων τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες για τα μέλη του προσωπικού τους, για οικονομικά, διοικητικά και άλλα θέματα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, περίπου 600.000 κάτοικοι της Γάζας λαμβάνουν βοήθεια ύψους 98 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω προγραμμάτων της USAID στην υγεία, την εκπαίδευση, στον κατασκευαστικό τομέα και στις υποδομές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook