Το Google+ δεν μας εξέπληξε, από καιρό περιμέναμε να εισάγει παιχνίδια στο οπλοστάσιο του και την Πέμπτη το έπραξε. 16 παιχνίδια είναι διαθέσιμα στους χρήστες του G+ ανάμεσα τους τα κλασικά Angry Birds, Zynga Poker και Diamond Dash.

Επειδή η υπηρεσία ξεκινά με πολύ προσοχή και αργές κινήσεις από τους προγραμματιστές της Google, τα παιχνίδια , που απεικονίζονται με το παραπάνω εικονίδιο, δεν θα εμφανιστούν άμεσα σε όλους μας, επισημαίνει το gugoo.gr.

Επίσης, δεν θα εμφανίζονται στα stream όλων των φίλων μας μιας και η Google έμαθε από το πάθημα του Facebook που μας «ενοχλεί» (και είμαι ευγενικός με αυτή την επιλογή λέξης) με τόνους ειδοποιήσεων για κάθε πιθανή ενέργεια που κάνουν οι φίλοι μας όταν παίζουν.

Ευτυχώς για όλους, τα σκορ και τα παρελκόμενα της gaming δραστηριότητας μας θα εμφανίζονται μόνο σε όσους έχουμε προσθέσει στους κύκλους μας και έχουν παρόμοιες παιχνιδο-ανησυχίες. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια στο Google+ δεν θα αντιληφθείς καν ότι υπάρχουν.

Το Facebook από την άλλη επέλεξε τελείως «τυχαία» να ανακοινώσει χτες νέες επιλογές για τους παίχτες του. Δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά η μετατροπή της δεξιάς chat μπάρας σε πίνακα ανακοινώσεων για σκορ και προσκλήσεις για παιχνίδι από τους φίλους σας, καθώς και η επιλογή για μεγαλύτερη οθόνη ώστε να ταΐζετε τις αγελάδες σας πιο άνετα, θα δώσουν μια πνοή ανανέωσης στα Facebook games.

Προφανώς όλα τα λεφτά σε αυτούς τους Game Wars είναι οι λεπτομέρειες. Αν το G+ καταφέρει να κάνει την εμπειρία λιγότερο ενοχλητική για όσους δεν ενδιαφέρονται, και από την άλλη τελείως διαδραστική, άμεση, εύκολη και fun(!) για της υπόλοιπους, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει. Βεβαίως βεβαίως δεν υποτιμάμε ποτέ το Facebook αναμένουμε πιο δυνατή αντίδραση αφού κατά τη γνώμη μου οι νέες επιλογές αποτελούν προπομπό για τα «μεγάλα» μέσα αργότερα.