Τη βοήθεια του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για να δοθεί ένα τέλος στις ταραχές που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον, «ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Μπιλ Μπράτον για να τον ευχαριστήσει επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις το φθινόπωρο στη Βρετανία για να μοιραστεί την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των συμμοριών όταν ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες».

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων NBC και ABC News, οι οποίες ανακοίνωσαν τη βρετανική πρωτοβουλία, ο Μπράτον δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Κάμερον, ο οποίος τού ζήτησε να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο ίδιος ο Μπράτον δήλωσε στο NBC ότι θα αναλάβει σύντομα τα νέα του καθήκοντα, αλλά διευκρίνισε ότι δε θα εγκατασταθεί στη Βρετανία μόνιμα.

Ο ίδιος μιλώντας για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, εξέφρασε την άποψη ότι οι χιλιάδες συλλήψεις που έχουν γίνει από το Σάββατο, οπότε και ξεκίνησαν τα επεισόδια, δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το πρόβλημα της βίας.

«Οι συλλήψεις είναι σίγουρα απαραίτητες, αλλά το ζήτημα αφορά ολόκληρη την κοινωνία και πρέπει να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους. Δεν είναι μόνο θέμα της αστυνομίας, είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα» είπε.

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δει τι δουλέψει σωστά και τι όχι κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας».

Στο μεταξύ, η Βρετανία θα επιμείνει στο σχέδιό της για αλλαγές στην αστυνομία, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η μείωση του αριθμού των αστυνομικών, παρά τα πρόσφατα επεισόδια, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν

«Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι, όπως καταστήσαμε σαφές αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός και εγώ, στο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει για τη μεταρρύθμιση στην αστυνομία« τόνισε ο Όσμπορν.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει δυο δισεκατομμύρια λίρες από τον προϋπολογισμό της αστυνομίας, πράγμα που σημαίνει απώλεια περίπου 30.000 θέσεων εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook