«Η παγκόσμια οικονομία εισήλθε σε μια νέα και πολύ επικίνδυνη φάση και οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να αντιδράσουν γρήγορα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία.

Σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Weekend Australian», ο Zoellick υπογράμμισε ότι αν και η πρόσφατη υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας ήταν εκείνη που προκάλεσε το πτωτικό «ράλι» τιμών στις χρηματαγορές του πλανήτη, εντούτοις παραμένει ανησυχητική η κρίση χρέους που εμφανίζουν πλέον οι χώρες της Ευρωζώνης.

«Με την Ελλάδα και την Πορτογαλία να βυθίζονται στα χρέη τους, αλλά και με τις υπόλοιπες χώρες της ζώνης του ευρώ να βρίσκονται προ των πυλών μιας νέας κρίσης, απειλείται πλέον η ίδια η βιωσιμότητα του ενιαίου νομίσματος», δήλωσε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Και κατέληξε: «Οι επενδυτές αρχίζουν να αναρωτιούνται για πόσο καιρό ακόμη η Γερμανία και η Γαλλία θα μπορούν να παράσχουν στήριξη στις απειλούμενες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, δίχως οι ίδιες να βρεθούν σε κίνδυνο υποβάθμισης της πιστοληπτικής τους ικανότητας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook