Αυτή είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή για μακαρονάδα σε συνδυασμό με το κοτόπουλο και την σάλτσα alfredo.

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το τυρί θα λιώνει στο στόμα !

Συστατικά

1 κ.σ. ‏Ελαιόλαδο
3 ‏Φιλέτα στήθη κοτόπουλου
‏Αλάτι, πιπέρι
4 ‏Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 1/2 κούπες ‏Ζωμός κοτόπουλου
2 1/2 κούπες ‏Κρέμα γάλακτος
450 γρ. ‏Μακαρόνια πένες
2 κούπες ‏Τριμμένη παρμεζάνα
2 κούπες ‏Τριμμένη μοτσαρέλα
Μια χούφτα ‏Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ή τηγανι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο , προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα για 8 με 10 με λεπτά.

Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο , τη κρέμα γάλακτος και τα μακαρόνια και φέρτε σε βρασμό. Καλύπτετε και μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράζει για 15-20′.

Κλείνετε τη θερμοκρασία και πασπαλίζετε με 1 1/2 κούπες παρμεζάνα.

Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τη μισή μακαρονάδα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με 1 κούπα μοτσαρέλα. Βάζετε την υπόλοιπη μισή μακαρονάδα ομοιόμορφα από πάνω. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με με 1 κούπα μοτσαρέλα και 1/2 κούπα παρμεζάνα.

Το βάζετε να ψηθεί στη (ρύθμιση γκρίλ πάνω αντίσταση) για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσόκαφέ χρώμα. Αποσύρετε και πασπαλίζετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρεται ζεστο

Πηγή: foodmaniacs.gr