Αυτή είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή για μακαρονάδα σε συνδυασμό με το κοτόπουλο και την σάλτσα alfredo.
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το τυρί θα λιώνει στο στόμα !
Συστατικά
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
3 Φιλέτα στήθη κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
4 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 1/2 κούπες Ζωμός κοτόπουλου
2 1/2 κούπες Κρέμα γάλακτος
450 γρ. Μακαρόνια πένες
2 κούπες Τριμμένη παρμεζάνα
2 κούπες Τριμμένη μοτσαρέλα
Μια χούφτα Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ή τηγανι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο , προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα για 8 με 10 με λεπτά.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο , τη κρέμα γάλακτος και τα μακαρόνια και φέρτε σε βρασμό. Καλύπτετε και μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράζει για 15-20′.
Κλείνετε τη θερμοκρασία και πασπαλίζετε με 1 1/2 κούπες παρμεζάνα.
Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τη μισή μακαρονάδα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με 1 κούπα μοτσαρέλα. Βάζετε την υπόλοιπη μισή μακαρονάδα ομοιόμορφα από πάνω. Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με με 1 κούπα μοτσαρέλα και 1/2 κούπα παρμεζάνα.
Το βάζετε να ψηθεί στη (ρύθμιση γκρίλ πάνω αντίσταση) για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσόκαφέ χρώμα. Αποσύρετε και πασπαλίζετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστο