Ένα υπέροχο Cheesecake με σοκολάτα Toblerone με 5 μόνο υλικά. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό γλύκισμα.

Υλικά 

για τη βάση

200 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση

300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, κρύα
200 γρ. σοκολάτα Toblerone, σε κομματάκια λιωμένη + 1 επιπλέον σοκολάτα Toblerone για διακόσμηση

Εκτέλεση 

Για τη βάση: Στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού/φόρμα με αποσπώμενη βάση 2ο εκ. Θρυμματίστε στο multi, σε σκόνη τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας τα με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βουτυρωμένη φορμίτσα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώνει η βάση.

Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί (σε νερό που σιγοβράζει το οποίο φροντίζετε να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα) τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone. Μέχρι να λιώσει βάλτε σε μπολ το μαλακό τυρί και το χτυπάτε καλά με αυγοδάρτη ή το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη λεία κρέμα. Μόλις λιώσει στο μπεν μαρί τη σοκολάτα, τη μεταφέρετε σταδιακά στη κρέμα τυριού ανακατεύοντας ζωηρά διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα καθαρό μπολ και τη χτυπάτε με καθαρό μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να πήξει και να στέκεται. Τη προσθέτετε και αυτή στο σοκολατένιο μείγμα τυριού, σταδιακά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνετε ομοιόμορφα το έτοιμο μείγμα cheesecake πάνω στη μπισκοτένια βάση μπισκότου και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια μαρίζ. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, ιδανικά για 1 βράδυ. Πριν το σερβίρετε κόβετε τη 1 επιπλέον σοκολάτα Toblerone σε κομματάκια, γαρνίρετε το γλυκό σας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook