Η Οργάνωση Χανίων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 7:30 μμ στον χώρο της Λέσχης «Αναιρέσεις» -Νεάρχου 39- στα Χανιά ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «το πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης που έχει ανάγκη η εποχή μας». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΡ Χανίων:

“Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θέτει προς συζήτηση το ζήτημα μιας σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής για την κομμουνιστική απελευθέρωση και ειδικότερα το θέμα για ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα που θα την υπηρετεί.

Η ελπιδοφόρα εμπειρία από το πολιτικο-θεωρητικό περιοδικό «Τετράδια Μαρξισμού για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση», από συσκέψεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες διαλόγου και συσπείρωσης σε μια σειρά γειτονιές και πόλεις, συνεχίζεται και θα ενταθεί το ερχόμενο διάστημα σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, κλάδους και χώρους εργασίας και σπουδών. Στόχος είναι ένα ανώτερο βήμα συγκρότησης και παρέμβασης των κομμουνιστικών δυνάμεων, μια ουσιαστική συζήτηση και σχεδιασμός για το πως μπορεί να συμβάλλει το μαχόμενο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, οι ευρύτερες τάσεις που αναζητούν την επαναθεμελίωση και αντεπίθεση του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο άλλος δρόμος, ο δρόμος ρήξης και ανατροπής είναι όχι μόνο αναγκαίος, αλλά και δυνατός μέσα από εκείνο το μέτωπο και εκείνο το κίνημα που θα δώσουν την μάχη πέρα από τα σημερινά όρια, μέσα από μια στρατηγική τομή στην αριστερά, με ηγεμονία των επαναστατικών κομμουνιστικών ιδεών. Αντιλαμβανόμαστε τον κομμουνισμό και τη συγκρότηση ενός νέου κομμουνιστικού φορέα με σύγχρονους όρους, όπως αυτοί προκύπτουν από την ανάγκη υπέρβασης του καπιταλισμού, από τις δυνατότητες της εποχής και του ανθρώπινου πολιτισμού, από τη δυναμική και τις τάσεις της ταξικής πάλης. Οι υπάρχουσες εκδοχές κομμάτων που μιλούν στο όνομα της κομμουνιστικής προοπτικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παραπάνω απαιτήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μικρομεσαίους αγρότες, κάθε αγωνιστή του κινήματος και τις δυνάμεις της κομμουνιστικής αναζήτησης σε ανοιχτό διάλογο στην εκδήλωση.

Οργάνωση Χανίων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook