«Κανένας αναγκαίος και χρήσιμος εργαζόμενος του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν πρέπει να έχει την ανησυχία ότι θα απολυθεί» δηλώνει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι στόχος παραμένει να υπάρχουν 151.000 λιγότεροι στο Δημόσιο μέχρι το 2015.

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Ρόβλιας τονίζει ότι το τυχόν πλεονάζον προσωπικό θα προσδιοριστεί, έπειτα από μελέτη και νέο οργανόγραμμα ανά φορέα και θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνει το 60% του μισθού και θα καταταγεί σε πίνακες του ΑΣΕΠ με προβάδισμα στην κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού, ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης.

Επίσης, θα υπάρχει και δυνατότητα εθελούσιας εξόδου.

«Η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει ημερομηνία λήξης, ως προς τα προνόμια που παρέχει η κατάταξη στους πίνακες, δηλαδή ακόμη και μετά την παρέλευση του ενός χρόνου οι πίνακες θα είναι σε ισχύ.»

Ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει ότι η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1:10 για το 2011 και 1:5 το διάστημα 2012-2015 θα τηρηθεί στο ακέραιο.

«Συνολικά ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, θα έχει μειωθεί από το 2011 ως το 2015 περίπου κατά 151.000 απασχολούμενους. Αυτός ο σχεδιασμός μας θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση.»

Σχετικά με τα ΚΕΠ, ο κ. Ρόβλιας αναγνωρίζει ότι 460 από τα 1.081 κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω του ότι στελεχώνονται από συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σταδιακά.

«Καλούμαστε να δράσουμε επειγόντως, στο 'παρά πέντε' θα έλεγα. Δεν μπορεί να μην δοθεί λύση γιατί θα είναι σαν να αδιαφορούμε για την εξυπηρέτηση του πολίτη» καταλήγει.

 

 

in.gr