Από το ψυγείο ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο ανακοίνωσε επίσημα η βρετανική αστυνομία.

Από το ψυγείο ενός διαμερίσματος ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο ανακοίνωσε επίσημα η βρετανική αστυνομία, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις μαρτυρίες, λίγες ώρες μετά την τραγωδία με δεκάδες νεκρούς.

Ο ψυγειοκαταψύκτης  της εταιρείας Hotpoint, μοντέλο FF175BP δεν έχει ανακληθεί.  Τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία αποκαλύφθηκε ότι ο  Μπεχαϊλού Κεμπέντε, ένας ταξιτζής από την Αιθιοπία ο οποίος κατοικούσε στον 4ο όροφο και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα 16 χτύπησε τα ξημερώματα την πόρτα της γειτόνισσάς τους, στο διαμέρισμα 14 και της είπε ότι έχει αρπάξει φωτιά το ψυγείο του. «Ήταν ακριβώς 12:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά ήταν στην κουζίνα του και ήταν μικρή. Μπορούσα να τη διακρίνω, διότι η εξώπορτα ήταν ανοιχτή», δήλωσε η 41χρονη Μάριαν Άνταμ, η οποία φέρεται στις 12:54 να κάλεσε την Πυροσβεστική.

 Παρόλα αυτά, σε 15 λεπτά η φωτιά είχε εξαπλωθεί και σε 30 λεπτά, είχε τυλίξει ολόκληρο το κτίριο, εγκλωβίζοντας δεκάδες ανθρώπους που είτε κοιμόντουσαν, είτε δεν πρόλαβαν να διαφύγουν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook