H Mercedes βλέπει πολύ σοβαρά την προοπτικής της ηλεκτροκίνησης και για αυτό το σκοπό έχει ιδρύσει την υπο- μάρκα της EQ, που έχει παρουσιάσει ήδη ένα πρωτότυπο.

Στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο η EQ θα παρουσιάσει ακόμα ένα concept, που αυτή τη φορά θα είναι πολύ κοντά στο πρώτο μοντέλο παραγωγής της. Που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται EQ A, ακολουθώντας την τρέχουσα λογική της ονομασίας της γκάμας της Mercedes.

H έναρξη των πωλήσεών προγραμματίζεται καταρχήν για το 2020, ενώ βέβαια όπως σε κάθε αντίστοιχο μοντέλα ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι η τιμή του. Φυσικά ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημα, αλλά όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε ένα κόστος αγοράς που θα είναι κοντά στις 40.000 ευρώ. Ανάλογο δηλαδή με αυτό της BMW i3, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και η EQ A θα διαθέτει έκδοση με Range Extender. Με ένα μικρό δηλαδή κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος θα αναλαμβάνει να φορτίζει εν κινήσει τη μπαταρία και να αυξάνει έτσι την αυτονομία.

Καταλυτικό ρόλο για το αν θα υπάρξει μια τέτοια έκδοση θα παίξει βέβαια η αυτονομία της EQ A μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών της, αν και γενικά δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα σε αυτόν τον τομέα, ούτε από τη Mercedes ούτε από κάποιον άλλο κατασκευαστή, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Η βασική EQ A θα έχει, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφοίες, έναν ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με μια μόνο σχέση. Το πλαίσιο MEA (Modular Electric Architecture) θα αποτελεί τη βάση της, ενώ οι πιο ισχυρές εκδόσεις της θα είναι τετρακίνητες, μιας και θα έχουν ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Το πλάνο της Mercedes περιλαμβάνει συνολικά 10 ηλεκτρικά μοντέλα και εκδόσεις -EQ C, EQ E, EQ S κ.α.- μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook