Ένα μήνυμα κατά της «ασυδοσίας» ορισμένων θέλησε να στείλει ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ρεθύμνου, Μπάμπης Πολιουδάκης, ο οποίος μήνυσε έναν νεαρό ρεθυμνιώτη, που του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή το μεσημέρι της Τετάρτης στην παλιά πόλη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε είσοδο του δακτυλίου, όταν ο 60χρονος ρεθυμνιώτης σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας το μεσημέρι της Τετάρτης θέλησε να μπει με το μηχανάκι του στον δακτύλιο. Ένα αυτοκίνητο, όμως, έκλεινε την είσοδο, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η διέλευση. Ο κ. Πολιουδάκης ζήτησε από την συνοδηγό του αυτοκινήτου, που βρισκόταν μέσα να πει στον οδηγό να μετακινήσει το όχημα και τόνισε πως το να κλείνεις την είσοδο του ιστορικού κέντρου με αυτόν τον τρόπο είναι απαράδεκτο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του καταγγέλλοντα, ξαφνικά από ένα παρακείμενο καφενείο βγήκε έξω ένας νεαρός, γύρω στα 25, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά και χτύπησε τον κ. Πολιουδάκη. Μάλιστα, αυτό έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, παραπάνω από μία φορά και ο σύμβουλος της Δ.Κ. δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία. Ο νεαρός συνελήφθη, αφού υπεβλήθη σε βάρος του μήνυση και την Παρασκευή, ο θερμόαιμος 25χρονος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για εξύβριση και απειλή και αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας υποβάλει και έφεση.

Στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, στο πλευρό του κ. Πολιουδάκη βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του, προκειμένου να τον στηρίξουν στην απόφασή του να μην αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί χωρίς να επιληφθεί η δικαιοσύνη.
Ο ίδιος, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη μήνυση: «Πρέπει να πάψει επιτέλους η σιωπή των πολιτών, να ενεργοποιηθούν. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να τα κυνηγάμε, γιατί δεν μπορεί κάποιοι να παραμένουν στην ασυδοσία. Αν δεν τιμωρηθούν, θα συνεχίσουν να κάνουν και χειρότερα πράγματα».

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Όθωνας Χριστουλάκης, σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε: «Ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας παραβρίσκομαι στα δικαστήρια για να συμπαρασταθώ στον συνάδελφό μου, αλλά και για να καταδικάσω με την παρουσία μου την κάθε μορφή βίας, αλλά και αυθαιρεσίας που τείνει να αναπτυχθεί στο Ρέθυμνο. Αγωνιζόμαστε για τον αφανισμό της. Θα πρέπει ο κάθε επίδοξος αυτής της κατεύθυνσης να καταλάβει απλά πως δεν τον παίρνει, ότι είμαστε μία κοινωνία που προβληματιζόμαστε για να ζήσουμε φιλοπρόοδα και φιλήσυχα. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση σε μας».

«Σαν εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου, θέλω να πω ότι τέτοια φαινόμενα πρέπει να δημοσιοποιούνται και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ώστε να παραδειγματίζονται κάποιοι και να μην επαναλαμβάνονται. Καιρός είναι να ζήσουμε σε μία πόλη φιλήσυχη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος, Μανώλης Σκλαβουνάκης, συμπαραστεκόμενος στην απόφαση του συναδέλφου του.

Τέλος, στα δικαστήρια βρέθηκε και ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, Κωστής Μαθιουδάκης, ο οποίος θέλησε να συμπαρασταθεί στον συνάδελφο του στην Τ.Α., σχολιάζοντας: «Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έγινε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και είμαι εδώ για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον συνάδελφο. Πρέπει κάποτε να ξεπεραστεί η κακώς εννοούμενη νοοτροπία της μαγκιάς. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και συνεχίζουμε να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά, αυτή θα είναι εις βάρος όλων μας και εις βάρος του Ρεθύμνου».

goodnet.gr/Αγγελική Καλλέργη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook