Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ασκληπιείο Βούλας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 42χρονος ηλεκτροτεχνίτης της ΔΕΗ, ο οποίος υπέστει εκτεταμένα εγκαύματα στο 75% του σώματός του, όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα στην διάρκεια εργασιών σε καλώδια μεσαίας τάσης στην λεωφόρο Ικάρου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος, πατέρας δύο παιδιών, εξακολουθεί να δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, καθώς έχει υποστεί τρείς ανακοπές, αλλά έχει επανέλθει.

Ο 42χρονος αναμένεται, από μέρα σε μέρα να μεταφερθεί στο Θριάσειο Νοσοκομείο, καθώς εκεί βρίσκεται εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων, ικανή να δέχεται τόσο δύσκολα περιστατικά όσο αυτά του άτυχου ηλεκτροτεχνίτη.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ενώ αναμένεται μετά το πέρας του δεκαπενταύγουστου να ξεκινήσει η ΕΔΕ από ειδικό κλιμάκιο που θα φτάσει από την Αθήνα στο Ηράκλειο.

Μαρτυρίες από το ατύχημα του 42χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ, είχε σκάψει το πεζοδρόμιο και είχε φέρει στην επιφάνεια υπόγεια καλώδια, στην προσπάθεια του 42χρονου να συνδεθούν δύο καλώδια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι συνάδελφοί του έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει εγκαύματα στο 45% του σώματός του.

Ελλείψει μονάδας εγκαυμάτων σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης, ο 42χρονος θα μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας για να νοσηλευτεί προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματά του.

Να σημειωθεί ότι τον Μάιο είχαν σημειωθεί δύο εργατικά ατυχήματα με εναερίτες στο Ηράκλειο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook