Τελευταία ενημέρωση 29/6 14.51

Τα σκυλιά κλεισμένα μέσα στο σπίτι χωρίς φαγητό και νερό ειδικά τις ημέρες του καύσωνα είναι καταδικασμένα να πεθάνουν και θα είναι εγκληματικό αν καμία αρχή δεν αναλάβει την ευθύνη να βρει τρόπο να παρέμβει.

Τον κίνδυνο να πεθάνουν χωρίς νερό και τροφή ειδικά αυτές τις ημέρες του καύσωνα που έρχονται, αντιμετωπίζουν σκυλιά που βρίσκονται κλειδωμένα σε σπίτι στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη στο Flashnews.gr, σε σπίτι της οδού Βερναδάκη ζει μια γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει ψυχική ασθένεια. Πριν από 5 ημέρες πήγαν στο σπίτι κάποια άτομα και την πήραν για να γίνει η εισαγωγή της στην ψυχιατρική κλινική, επειδή η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν μείνει μέσα στο σπίτι 4-5 σκυλιά, τα οποία τόσες μέρες είναι κλεισμένα μέσα, χωρίς νερό, φαγητό, έξοδο κτλ. 

Όπως τονίζει ο πολίτης που μας έστειλε μήνυμα: “Ενώ έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές, (φιλοζωική, υγειονομικό, δήμος κτλ) τα σκυλιά συνεχίζουν να είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι. Εκτός του ότι θα πεθάνουν εκεί μέσα, δεν μπορούμε και να σταθούμε στα σπίτια μας από τη δυσοσμία.”

Ο πολίτης εκφράζει την ανησυχίατης γειτονιάς, ειδικά τώρα που έρχεται ο καύσωνας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα άμοιρα τα σκυλιά δεν θα αντέξουν κλεισμένα μέσα χωρίς φαγητό και νερό ειδικά τις ημέρες του καύσωνα.

Με αυτές τις συνθήκες τα σκυλιά είναι καταδικασμένα να πεθάνουν και θα είναι εγκληματικό αν καμία αρχή δεν αναλάβει την ευθύνη να βρει τρόπο να παρέμβει, ενώ έχει ενημερωθεί.

Η απάντηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων αλλά και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Η απάντηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων στην καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο Flashnews.gr

“Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε, πήγαμε στο σπίτι, πήραμε μια γάτα που ήταν κλεισμένη σε κλουβί σε κακή κατάσταση και νοσηλεύεται,το ένα σκυλάκι φιλοξενείται όπως και το ένα καναρίνι, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το υγειονομικό για την απολύμανση του χώρου, τα ζώα ταϊζονται καθημερινά και έχουν νερό από την πρώτη στιγμή, έχουν αποπαρασιτωθεί, κάναμε έκκληση για φιλοξενίες, γιατί δεν έχουμε χώρο και δεν ανταποκρίθηκε κανείς και σήμερα εθελοντές θα μεταφέρουν τα ζώα σε χώρο φιλοξενίας επ αμοιβή (600 ευρώ το μήνα που θα καλύψουν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας από την τσέπη τους) εως ότου βρεθούν οικογένειες για τα 5 σκυλάκια. Αυτή είναι η πραγματικότητα – παρόλη την απροθυμία του κυρίου που είχε το κλειδί του χώρου και δεν ήθελε να το παραδώσει στην αστυνομία και κατ’ επέκταση στο σύλλογο – και όχι αυτή που περιγράφει ο πολίτης και μεταφέρετε στο άρθρο”

O Φιλοζωικός απέστειλε την ανάρτηση που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες

Η απάντηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

“Προφανώς η  καταγγελία  έγινε απο  γείτονα/ες , που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, που νομίζουν ότι έχουμε ένα μαγικό κουμπί, το πατάμε και τακτοποιούνται όλα. Προφανώς ο λόγος είναι ότι θέλουν να απαλλαγούν το συντομοτερο απο την υποχρεωση , που η ασθενής τους επιφόρτισε,  να “φροντιζουν” τα ζωα αρνουμενοιακόμη και στο περιπολικό της αστυνομίας που μετά απο ΄’εκκλησή μας πηγε και τον/τους βρήκε για να  μας επιτρέψει/ουν να επιμεληθουμε εμείς τα ζώα μέχρι να βρεθει η κατάλληλη λυση γι αυτά .

Με την ευκαιρία να πω , ότι σήμερα επικοινώνησε μαζί μου το κέντρο ψυχικής υγείας για άλλη περίπτωση ψυχικά ασθενούς για να πάρουμε επίσης τα σκυλιά που έχει , τα οποία  απειλεί να σκοτώσει .

Ως ποτε οι εθελοντες θα αναπληρώνουν την απουσα πολιτεία και πότε θα καταλάβουν , όλοι αυτοί που καταγγέλλουν ελαφρά τη καρδία , ότι δεν ειμαστε θεοί ούτε οι αρμοδιοι  να ανταποκρινομαστε στα χιλιαδες περιστατικά  και ζώα, που έχουν ανάγκη;

Ευκολο το ξεφόρτωμα των προβλημάτων σε απλούς πολίτες και δύσκολο  να κανουν κι αυτοί όλοι που καταγγέλλουν κλπ κάτι για τα σκυλιά του δημοσιεύματος απο την πρωτη στιγμή που μας ενημερωσε η αστυνομια, στις 11 το βραδυ της παρασκευής, πηγαμε αμεσως  παρά  την ακατάλληλη ώρα και απο εκεινη τη στιγμή  προσπαθουμε συνεχως για το καλύτερο .

Επειδή δε ο/ου γείτονες  που  η άρρωστη τους επιφόρτισε με την  φροντίδα των ζώων  απειλεί/ουν συνεχώς , οτι θα ανοίξει/ουν την πόρτα και θα τα αφησει /ουν  ελευθερα , που το καταγγείλαμε στον διοικητη του α.τ. χανίων και στην αστυνομική διευθυνση χανίων με τους οποιους ειμαστε συνεχεια σε επαφή , αναγκαζομαστε να ζητιανευουμε χρηματα για να πληρωθει  ξενώνας για να φιλοξενήσει για ένα μήνα τα σκυλιά , που ξένοι εθελοντες έχουν προσφερθεί να βοηθησουν και να βρουν σπιτια για να υιοθετηθούν κι αυτο γιατι ο γειτονας /ες θελουν  τη βολή τους και να ξεμπερδεύουν το γρηγοροτερο με αυτή την ιστορία, φορτώνοντάς την σε άλλους και μάλιστα αναρμόδιους και το μόνο σκέφτεται /νται είναι ο εαυτούλης τους  του και οι άλλοι σκασίλα τους , αυτοί να ειναι καλά .

Αντι λοιπόν να ευχαριστουμε τους απλούς πολιτες εθελοντες για τα όσα κάνουν , έτσι χωρίς να ντρέπονται  για την δική τους στάση , έχουν το θράσος να καταγγέλλουν κι απο πάνω .

Λυπαμαι πραγματικά για την καταντια αυτή .

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook