Η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, και των δύο γιων του, που κατηγορούνται ότι διέταξαν τις δολοφονίες διαδηλωτών, πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα στο Κάιρο.

Κατά την έναρξη της δίκης στις 3 Αυγούστου, ο Μουμπάρακ και οι γιοί του, Αλάα και Γκαμάλ, είχαν δηλώσει αθώοι.

Το δικαστήριο, που στεγάζεται στην Αστυνομική Ακαδημία στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, του οποίου προεδρεύει ο δικαστής Αχμεντ Ρεφάατ, αναμένεται να αποφασίσει επί του αιτήματος των δικηγόρων του Μουμπάρακ να κληθούν ως μάρτυρες ο επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου Μοχάμαντ Χουσέιν Ταντάουι, ο πρώην αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλεϊμάν και ο νυν υπουργός Εσωτερικών Μανσούρ αλ Εσάουι.

Ο Ταντάουι διετέλεσε υπουργός Αμυνας υπό τον Μουμπάρακ μέχρι την απομάκρυνσή του από την εξουσία τον Φεβρουάριο.

Η δίκη θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ αναμένεται να είναι \”παρών\” σήμερα στο δικαστήριο, δήλωσε ο συνήγορός του, Φαρίντ αλ Ντέεμπ στις τοπικές εφημερίδες.

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην υπ. Εσωτερικών της Αιγύπτου

Για τις 5 Σεπτεμβρίου πήρε αναβολή η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ ελ-Αντλι και έξι εκ των συνεργατών του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν διαδηλωτές στη διάρκεια της εξέγερσης του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε τέσσερις φορές σε διάστημα τριών ωρών από τον δικαστή Αχμεντ Ρεφάατ και ότι οι επτά κατηγορούμενοι για δολοφονίες πολιτών ήταν στο εδώλιο, μέσα σε ειδικό κουτί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook