Στις 8-9 και10 Ιουλίου 2017 στο “Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων “

Σας γνωρίζουμε οτι η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων παρουσιάζει στις 8-9 και10 Ιουλίου 2017 στο “Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων ” το έργο “Λυσιστράτης καμώματα” σε διασκευή των κειμένων του Αριστοφάνη.

Την παράσταση  επιμελήθηκαν οι,  κ. Παπαδημητροπούλου Κωνσταντίνα,,   καθηγήτρια, ο  κ. Χαιρέτης  Μανώλης  Δάσκαλος και μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΤΔΕ Παν. Κρήτης, απόφοιτος  του σχολείου και  ο  κ.  Ξανθουδάκης  Νεκτάριος  καθηγητής.

Σας περιμένουμε. Τιμή εισόδου 3€.

Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους

Η  ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στην Αθήνα οι γυναίκες με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν την κήρυξη ερωτικής αποχής προκειμένου να αναγκάσουν τους άντρες να σταματήσουν τον πόλεμο. Η] απόφαση σφραγίζεται  με όρκο πάνω στο κρασί και οι γυναίκες καταλαμβάνουν  την Ακρόπολη, όπου βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο των δημόσιων χρημάτων με τα οποία επιδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις.Οι άνδρες εξοργισμένοι έρχονται να βάλουν φωτιά και κατατροπώνονται από τις γυναίκες. Ο Πρόβουλος -σαν εκπρόσωπος την εκκλησίας του δήμου με σκοπό τον έλεγχο την οικονομίας- προστάζει να τις συλλάβουν. Λυσιστράτη και Πρόβουλος επιδίδονται σε έναν αγώνα λόγων και ο Πρόβουλος εκδιώκεται. Η αποχή έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και για τα δυο φύλα, οι άνδρες όμως αισθάνονται πιο βαριές τις συνέπειες. Παράλληλα το σχέδιο των γυναικών έχει επιτυχία και στην Σπάρτη. Τελικά ορίζονται αντιπρόσωποι για τη διαπραγμάτευση της ειρήνης, η οποία εξασφαλίζεται με αμοιβαίες παραχωρήσεις.

Η δική μας παράσταση αποτελεί διασκευή της Αριστοφάνειας Λυσιστράτης, με στοιχεία από την σύγχρονη ζωή και έντονο το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου μέσα από κωμικές καταστάσεις αλλά και σεβασμό στον αρχαίο κωμικό ποιητή. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν από την αρχή πολλές, όμως με υπομονή και επιμονή οι μαθητές κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του έργου. Κατά την διάρκεια των προβών είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν θεωρητικά και βιωματικά την τέχνη του θεάτρου, να έρθουν σε επαφή με θεατρικές ομάδες της πόλης και να καλλιεργήσουν  μέσα σε κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας τα ιδιαίτερα ταλέντα τους .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook