Σύμφωνη με την εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης με την προυπόθεση επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στα χαμηλά εισοδήματα, δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Αναλυτικότερα, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι:

\”Α) Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων μας βρίσκει σύμφωνους. Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων είναι βασικό αίτημα του κλάδου τα τελευταία 10 χρόνια γιατί θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην παράνομη διακίνηση καυσίμων, από την οποία η απώλεια των δημοσίων εσόδων ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.

Β) Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μ’ αυτόν του πετρελαίου κίνησης, μας βρίσκει επίσης σύμφωνους γιατί αφαιρεί το κίνητρο της λαθρεμπορίας σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης.
Διαφωνούμε όμως αν η απόφαση αυτή εφαρμοσθεί επί δικαίων και αδίκων.

Εφ’ όσον η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ έστω και σταδιακά μέχρι το 2013 για τον έλεγχο και την πάταξη της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να φροντίσει άμεσα μέρος των εσόδων που θα εισπράξει από την πάταξη της λαθρεμπορίας, να τα διαθέσει για την επιδότηση κοινωνικών ομάδων μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Πρέπει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να δημιουργήσει κατάλληλο μηχανισμό επιδότησης δικαιούχων πετρελαίου θέρμανσης, με εισοδηματικά και κλιματολογικά-γεωγραφικά κριτήρια άμεσα, γιατί ο χρόνος έναρξης της χειμερινής περιόδου είναι πολύ κοντά (15 Οκτωβρίου).

Ο χειμώνας προβλέπεται οικονομικά βαρύς για όλους τους Έλληνες, ας μην τον κάνουμε δυσβάστακτο και παγωμένο για τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους. Για όλους αυτούς κυριολεκτικά είναι θέμα επιβίωσης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook