Εγώ γιατρός είμαι και δεν ανήκω στους <<αρχαιολόγους>> ,διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση των αρχαιολόγων, διαπίστωσα ότι στις σωστές αναφορές τους για τα μνημεία τα οποία υπάρχουν στο λόφο του Καστελίου στην Παλιά Πόλη ,περιγράφουν μνημεία της ενετοκρατίας , της τουρκοκρατίας ,μιλούν για νεότερα μνημεία και δεν κάνουν καμμία αναφορά  σε μινωικά αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μνημεία στη ίδια περιοχή .

Η παράληψη είναι ηθελημένη ή ενδεικτική του πως βλέπουν αυτόν τον τόπο άνθρωποι ,οι οποίοι μάλιστα έχουν σπουδάσει αρχαιολογία ;

Ένα άλλο γεγονός το οποίο μου κάνει εντύπωση είναι, ότι ενώ γνωρίζουν την σημασία και την αξία των μνημείων, δεν έκαναν σχεδόν τίποτα μέχρι τώρα για την ανάδειξή τους.

Έστω των ενετικών και των τουρκικών όπως λένε οι ίδιοι.

Χρειάστηκε να κινητοποιηθεί το πολυτεχνείο για την ανακατάληψη της περιουσίας του για να δραστηριοποιηθούν , τόσο οι ίδιοι, όσο και οι λεγόμενοι πνευματικοί άνθρωποι . 

Είναι σωστή η τοποθέτηση τους ότι η ιστορία έχει μεγάλη σημασία και δεν είναι όλα προς πώληση και οικονομική εκμετάλλευση.

Όπως όμως  δεν είναι τόσα χρόνια αποδεκτή η κατάληψη ενός ιστορικού χώρου από κάθε είδους αναρχοαυτόνομα στοιχεία .

Σε αυτό το τελευταίο αγαπητοί μου <<αρχαιολόγοι και πνευματικοί άνθρωποι>> λάμψατε διά της απουσία σας .

  • Ο Μανώλης Ι. Αλιφιεράκης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, π. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook