Εύκολη συνταγή για πατατόπιτα, εξαιρετικά ελαφρεία και γευστική συνάμα!

Για την πατατόπιτα θα χρειαστείτε

1 κιλό ‏πατάτες
5 ‏κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. ‏μανιτάρια, σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
2 ‏αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλ. ‏φρυγανιά, τριμμένη
50 γρ. ‏βούτυρο, λιωμένο
1/2 κ.γ. ‏μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/2 κ.γ. ‏μπαχάρι, τριμμένο
1/2 κ.γ. ‏κανέλα, σε σκόνη
1 ματσάκι ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
‏αλάτι και πιπέρι
‏βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, μαζί με τα μανιτάρια.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, ραντίζετε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Tip: Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον σοταρισμένο.

imommy.gr
 

Πηγή: foodmaniacs