Κάτι μεταξύ σαλάτας, ορεκτικού και κολατσιού είναι αυτό το θαυμάσιο προσφάι της κρητικής κουζίνας.

Υλικά
 
1 παξιμάδι κριθαρένιο στρογγυλό
1 ντομάτα μέτρια και ώριμη
ελαιόλαδο
χωριάτικο ξίδι
λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ξινομυζήθρα
λίγο κρίταμο
λίγη κάππαρη και καππαρόφυλλα
αλατσοελιές
αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη, την αλατίζετε, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, ελάχιστο ξίδι κι ανακατεύετε. 

Βάζετε το παξιμάδι σε ένα πιάτο και προσθέτετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πάνω από την ντομάτα τοποθετείτε την ξυνομυζήθρα και τελειώνετε με το κρίταμο. 

Τελειώνετε διακοσμώντας το πιάτο με κάππαρη, καππαρόφυλλα και αλατσοελιές, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

olivemagazine.gr