Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η Google ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Motorola Mobility, έναντι του αστρονομικού ποσού των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το e-pcmag.gr!

Η Google θα καταβάλει 40 δολάρια για κάθε μετοχή της Motorola, ένα αντίτιμο 63% υψηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής στην τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Είναι σαφές ότι πρόκειται για την είδηση της χρονιάς, καθώς η Google μπαίνει με αυτό τον τρόπο στην αγορά του hardware και θα ανταγωνιστεί απευθείας εταιρείες όπως η Apple και η RIM που προσφέρουν συνδυασμό hardware και software.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και παρενέργειες. Κάποιοι λένε ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πορεία του Android. Από τη στιγμή που η Google θα μπορεί να κατασκευάζει η ίδια συσκευές με Android, είναι πιθανό κάποιοι τρίτοι κατασκευαστές να εγκαταλείψουν το λειτουργικό, θεωρώντας ότι δε μπορούν να ανταγωνιστούν τις ενοποιημένες λύσεις της Google. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες για τη διάδοση και ανάπτυξη του Android, μένει όμως να δούμε αν η Samsung, η Sony Ericsson και η HTC έχουν την ίδια άποψη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook