Σοβαρή καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων δημιούργησε η έλλειψη του Νοσηλευτικού προσωπικού που προυπήρχε και στο τελευταίο διάστημα επιδεινώθηκε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου από τους 15 υπηρετούντες νοσηλευτές αποχώρησαν 2 νοσηλεύτριες (με άδεια κυήσεως) και ένας νοσηλευτής με μετάταξη.

Η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει τον διευθυντή της ΜΕΘ κΜαραγκάκη  σε μείωση δύο κλινών και ενδεχομένως και τρίτης από Πέμπτη 20/7/2017.

“Το κλείσιμο των κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας θέτει σε κίνδυνο την ΥΓΕΙΑ όλων των πολιτών.

Λόγω θερινής περιόδου και αυξήσεως του πληθυσμού της πόλης μας οι ανάγκες παροχής Υπηρεσιών  Υγείας αυξάνονται καθώς αυξάνονται τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων, πνιγμών αναπνευστικών κ.α . Περιστατικά που χρήζουν εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων θεωρούμε καθήκον μας να Ενημερώσουμε την Χανιώτικη  Κοινωνία για την κατάσταση που επικρατεί .
Καλούμε την Διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς (7η Υ.Π.Ε-Υπουργείο Υγείας) όπως προβούν άμεσα στην κάλυψη των αναγκών των κενών θέσεων όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου. Κάνομε  γνωστό στην Διοίκηση και στην 7η ΥΠΕ ότι θα μας  βρούν  απέναντι τους σε οποιαδήποτε μη νόμιμη (ρουσφετολογική) μετακίνηση που θα κάνουν. Κατά το τελευταίο έτος μετακινήθηκαν  από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων 53 άτομα σε άλλα νοσοκομεία της Χώρας και ήρθαν στο Νοσοκομείο Χανίων 42 άτομα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης και θα προβούν σε άμεση  ΛΥΣΗ!!!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook