Την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα «Σπίτι Πολιτισμού», στο Δήμο Ρεθύμνου, θα παρουσιαστεί η ημερίδα για τους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΕΒΑ

Στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Παρασκευή 21/7/2017 την πραγματοποίηση των ημερίδων στην Π.Ε. Λασιθίου, οι οποίες έλαβαν χώρα στις έδρες των τεσσάρων δήμων.
Θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αντίστοιχες ημερίδες για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα «Σπίτι Πολιτισμού», στο Δήμο Ρεθύμνου, θα παρουσιαστεί η ημερίδα για τους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΕΒΑ με θέμα την «Παροχή νομικών συμβουλών και διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού». 

Οι ημερίδες θα εστιάσουν στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την κατάρτιση των ωφελουμένων, στοχεύοντας στην επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων, (οφειλές στις τράπεζες και στο δημόσιο, ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, φορολογικές διαδικασίες κ.α.) καθώς και εκπαίδευση για την κατάρτιση και ορθολογική διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού με περισσότερη σύνεση. Σχεδιασμός και έλεγχος των οικογενειακών δαπανών με στόχο την οικονομική αναδιοργάνωση για την επίτευξη αξιοπρεπούς διαβίωσης σε περίοδο κοινωνικοοικονομικής αστάθειας. 

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με δικηγόρους εκ των 4 Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης, είναι σε θέση να καθοδηγήσει σωστά και να συνδράμει υπεύθυνα, με βάσει τη νομική της κατάρτιση και την μακρόχρονη εμπειρία της, στις υποθέσεις τραπεζικής υπερχρέωσης καταναλωτών, νοικοκυριών και επιτηδευματιών. Οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, να μπορέσουν να επιτύχουν τη ρύθμιση των οφειλών τους, με γνώμονα τις πραγματικές τους δυνατότητες. Στις οφειλές που υπάγονται στο νόμο συμπεριλαμβάνονται όλες οι οφειλές σε ιδιώτες (π.χ. τράπεζες, εκμισθωτές, προμηθευτές, εμπόρους κλπ) καθώς και όλες οι οφειλές προς το Δημόσιο, τις Δ.Ο.Υ., τους Δήμους, τις Περιφέρειες και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ, κλπ), εφόσον αυτές δεν έχουν προκύψει μέσα στο τελευταίο έτος. 
Η Περιφέρεια Κρήτης, με τη δυναμική που την διακρίνει, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Δήμων και φορέων υλοποιεί με ιδιαίτερη ευαισθησία, τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ). 

Καθοριστικός δε για το πρόγραμμα, ο ρόλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει επιφορτιστεί με τον συντονισμό και την επίβλεψη του προγράμματος, μεριμνώντας και ελέγχοντας ανελλιπώς, υπό τη διεύθυνση του κ. Σπύρου Επιτροπάκη τα στάδια της ορθής υλοποίησής του.

Οι συγκεκριμένες δράσεις συνεισφέρουν στο στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συμβάλουν στη δίκαιη ανάπτυξη και προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, καθώς μειώνονται οι ανισότητες και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες να βγουν από τη φτώχεια εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. 

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, έχουν ενταχθεί ως ωφελούμενοι των χρηματοδοτούμενων δράσεων, άτομα και οικογένειες που δεν έχουν το απαραίτητο εισόδημα, ώστε να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες, και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η καθ΄ υλην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα Θεανώ Βρέντζου, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και ενημερώνεται ανελλιπώς για το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, όσον αφορά την ανακούφιση και την παροχή βοήθειας σε άπορα άτομα και οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Στην Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝΚΑ Κρήτης), ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης, της ανατέθηκε αρμοδίως από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με υπογραφή σχετικής σύμβασης, η υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ, που αφορά: Την παροχή υπηρεσιών νομικών συμβουλών και διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού για την οργάνωση του νοικοκυριού, στους ωφελούμενους του Ε.Π. του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης.
Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με ημερίδες, που θα λαμβάνουν χώρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά Δήμο, που συμμετέχουν ως εταίροι φορείς στην Κοινωνική Σύμπραξη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook