Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει και φέτος εκδρομή στην εκδήλωση «Στράτα του Ψηλορείτη», στο Λιβαδιώτικο Αόρι, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν  μια μοναδική εμπειρία και να απολαύσουν  μια ξεχωριστή παραδοσιακή εκδήλωση στον ανεπανάληπτο ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου.

Σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης, ο κόσμος θα αναχωρήσει το πρωί με λεωφορεία από το Ρέθυμνο προς τα Λιβάδια και το καταφύγιο στο «Λάκο του Μυγερού» και θα επιστρέψει, επίσης με πούλμαν, από τον Ψηλορείτη προς το Ρέθυμνο, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Όσοι επιθυμούν να ανέβουν στην κορυφή του Ψηλορείτη θα αναχωρήσουν από τη Μαρίνα Ρεθύμνου στις 04.30 το πρωί της Κυριακής 30/07/17. Η επιστροφή από τον Ψηλορείτη προς το Ρέθυμνο εκτιμάται στις 16.00 το απόγευμα περίπου, καθώς όλοι οι αναβάτες θα παραμείνουν στον χώρο της εκδήλωσης, στο Λάκκο του Μυγερού, όπου θα προσφερθεί παραδοσιακό γεύμα.  

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου σε ανακοίνωση του αναφέρει: 

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει λάβει γνώση και μεριμνά  όπως κάθε χρόνο, για την μεταφορά από το Ρέθυμνο προς τον Ψηλορείτη (και αντιστρόφως), καθώς και για την ανάβαση και την κατάβαση προς και από το βουνό. Για την πεζοπορία προς την κορυφή του Ψηλορείτη, όπως και για τον υπόλοιπο χρόνο που θα παραμείνουμε στην εκδήλωση, ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου δεν φέρει ευθύνη και δεν έχει καμία υποχρέωση για κανένα συμμετέχοντα. Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη».

Αναφορικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ο Σύλλογος συμπληρώνει: 

«Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε ως τοπική εκδήλωση στις 08 Αυγούστου 2010 και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε ετήσιο γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς στη «Στράτα του Ψηλορείτη» συγκεντρώνονται περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Η «Στράτα του Ψηλορείτη» στο Λιβαδιώτικο Αόρι είναι μία εκδήλωση συνώνυμη με την παράδοση, το ήθος, τον πολιτισμό, την θρησκεία, την φιλοξενία, την προστασία του περιβάλλοντος και άλλες χαρακτηριστικές αξίες του τόπου μας.
Οι  φορείς των Λιβαδίων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου, καθώς και όλοι οι Λιβαδιώτες, γίνονται οι πρεσβευτές για την αναβίωση αυτής της μοναδικής θρυλικής ορειβατικής διαδρομής».

Δηλώσεις συμμετοχής έως το αργότερο το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 στο τηλέφωνο: 
6948 892818 (πρωί 10-12, απόγευμα 18.00 – 20.00). Κόστος εκδρομής ανά άτομο 10 Ευρώ.

Απαραίτητος εξοπλισμός: μικρό σακίδιο, νερό, ξηρά τροφή (προαιρετικά), φακός, καπέλο, άρβυλα ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook