Τι είπε από τα Χανιά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης – Συζήτηση στο ΕΒΕΧ για το παρεμπόριο και την παραοικονομία

Στα Χανιά και συγκεκριμένα το ΕΒΕΧ επισκέφτηκε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης στο πλαίσιο μιας ανοικτής συζήτησης στα πλαίσια της οποίας έγινε αναφορά στην παραοικονομία και το παρεμπόριο

Ο κ.Θωμαδάκης προέβει σε μια ενδιαφέρουσα αναφορά για μια επιχείρηση που παρήγαγε τσικουδιά στην Αθήνα, ένα θέμα που είχε δει το φως της δημοσιότητας των Μάιο.Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη επιχείρηση παρήγαγε πολλές χιλιάδες λίτρα κάτω από άθλιες συνθήκες από πλευράς υγιεινής, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος διοχετεύονταν στη Κρήτη. 

Η εγκατάσταση που λειτουργούσε ως αποστακτήριο βρισκόταν στο Αιγάλεω Αττικής, και είχε δηλωθεί ως αποθήκη, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως παράνομο αποστακτήριο.

“Αυτό είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μας.Σε επίπεδο 27 χωρών πολλά είναι τα δις που χάνονται από τους φόρους. Για την Ελλάδα πάντως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα χαμένα χρήματα από την παραοικονομία.”

Ο κ.Θωμαδάκης ανέφερε ότι η παραοικονομία και το παρεμπόριο είναι λίγο μεγαλύτερο στις τουριστικές περιοχές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook