Την σύντομη έκδοση πορίσματος για το εργατικό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε ένας 42χρονος εργαζόμενος της ΔΕΗ, ζητά η ΓΕΝΟΠ με σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει

«για το σοβαρό τραυματισμό των δύο συναδέλφων υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι και πρέπει να αναζητηθούν άμεσα. Οποιαδήποτε ολιγωρία εκθέτει ακόμα περισσότερο – την ήδη εκτεθειμένη – διοίκηση της ΔΕΗ.

Κάθε καθυστέρηση, είτε στην αναζήτηση των αιτιών είτε στη λήψη μέτρων, συνιστά έγκλημα κατά των συναδέλφων – τεχνικών που εργάζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης κάτω από δύσκολες συνθήκες και με δεδομένη τη δραματική μείωση του αριθμού των τεχνικών της ΔΕΗ λόγω συνταξιοδοτήσεων»

Μαρτυρίες από το εργατικό ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ, είχε σκάψει το πεζοδρόμιο και είχε φέρει στην επιφάνεια υπόγεια καλώδια, στην προσπάθεια του 42χρονου να συνδεθούν δύο καλώδια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι συνάδελφοί του έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει εγκαύματα στο 45% του σώματός του.

Ελλείψει μονάδας εγκαυμάτων σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης, ο 42χρονος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου και νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 75% του σώματός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook