Συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Νίκου Βασιλάκη εξέδωσαν ο Δήμος Ηρακλείου αλλά και η νομαρχιακή επιτροπή ΚΚΕ του νομού.

Κάθε μια από αυτές, εξυμνεί την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια του στα υψηλά ιδανικά προς όφελος του συνανθρώπου.

Ο δήμος Ηρακλείου αναφέρει στην συλλυπητήρια επιστολή του

Ο Νικόλαος Βασιλάκης υπέκυψε στην κοινή των θνητών μοίρα. Ένας γενναίος και θαρραλέος αγωνιστής, τόσο σε περίοδο ειρήνης όσο και πολέμου, ένας άνθρωπος γεμάτος από υψηλά ιδανικά, ένας ακούραστος εργάτης, ένας ανιδιοτελής αγωνιστής και ιδεολόγος. Διεκδικούσε για το σύνολο, πίστεψε σε ιδέες και υψηλές αξίες, παραβλέποντας τον εαυτό του και κάθε είδος υλικού αγαθού.

Ο αλτρουισμός και η αυταπάρνηση ήταν το λάβαρο και η σημαία των αγώνων του, σε όλους τους τομείς της πολύπλευρης δημιουργικής δραστηριότητας του.

Ο Νίκος Βασιλάκης κατά τη διάρκεια των σπουδών του μπήκε στην Αντίσταση και στη συνέχεια οργανώθηκε στην Ομοσπονδία Κουμμουνιστικών Νεολαίων Ελλάδας (ΟΚΝΕ).

Πέρασε και έπαθε πολλά. Κυνηγημένος όσο κανείς άλλος για τις ιδέες του και φυσικά τους αγώνες του. Υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής της ΕΔΑ, αργότερα στη Νομαρχιακή Επιτροπή του συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

Στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη φυλάσσεται το σημαντικότερο προσωπικό του αρχείο, το οποίο προέρχεται τόσο από την πνευματική όσο και την πολιτική του διαδρομή. Ένα αρχείο που αφορά στην περίοδο του μεσοπολέμου μέχρι και σήμερα.

Για την προσφορά του αυτή, ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία βιβλιοθήκη τίμησαν τον εκλιπόντα σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Ανδρόγεω, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, το Δημοτικό συμβούλιο και η Βικελαία Δημοτική βιβλιοθήκη, τιμούν και ευχαριστούν τον Νίκο Βασιλάκη, αντλώντας από το παράδειγμα μιας μοναδικής Διαδρομής και απευθύνουν στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Η επιστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ ανακοινώνει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του στελέχους του ΚΚΕ σ. Νίκου Βασιλάκη.

Ο σ. Νίκος Βασιλάκης υπήρξε μέλος και μετέπειτα στέλεχος του Κόμματος από τα νεανικά του χρόνια. Επίσης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ.

Γεννήθηκε στο Αβδου Ηρακλείου. Τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Καστέλι Πεδιάδος και εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου. Ήταν δάσκαλος με μεγάλη και αταλάντευτη προσφορά στο Κόμμα του και το Κίνημα. Τη δράση του ακολούθησαν πάνω από 17 χρόνια φυλακές και εξορίες χωρίς όμως να καταφέρουν να κάμψουν την πίστη του στο Κόμμα στην πάλη για τον Σοσιαλισμό.

Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Για πολλά χρόνια διατέλεσε μέλος της ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης. Επίσης σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος δουλεύοντας ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Μετά την διδακτορία ήταν από τους λίγους που πρωτοστάτησαν στην ανασύνταξη του Κόμματος στο Νομό Ηρακλείου. Επίσης αποφασιστικός και καταλυτικός για το Κόμμα ήταν ο ρόλος του κατά την διάρκεια της κρίσης της περιόδου 1989-1991 για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ στο Νομό Ηρακλείου και την ισχυροποίηση του.

Τίμησε τον τίτλο του Κομμουνιστή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, σε ολόκληρο το Νομό Ηρακλείου, την Κρήτη και όπου αλλού χρειάστηκε.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook