Ένας από τους ελάχιστους «πνεύμονες» πρασίνου στην καρδιά της πόλης, μαραζώνει. Ο δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου που εξακολουθεί να αποτελεί τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζει εμφανή σημάδια εγκατάλειψης.

Η παιδική χαρά που κάποτε έσφυζε από ζωή, σήμερα συγκεντρώνει μικρό αριθμό παιδιών καθώς οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι πολλοί. Παλιά και σκουριασμένα παιχνίδια, ανώμαλο έδαφος με χώμα και χαλίκι, είναι μερικές από τις αιτίες που κάνουν τους γονείς επιφυλακτικούς και διστακτικούς, ως προς την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για τη διασκέδαση του παιδιού τους.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, από τη δική τους πλευρά, περνούν την ώρα τους σε σπασμένα παγκάκια, πλάι σε παρατημένα παλιοσίδερα και… εξέδρες που έχουν απομείνει στο χώρο από πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Μοναδική παρηγοριά για τους ηλικιωμένους, το μικρό καφενείο στο οποίο πίνουν τον καφέ τους, ξεκουράζονται, απολαμβάνουν τη δροσιά μέσα στη φύση, συζητούν για την επικαιρότητα και πολλές φορές αναπολούν τις παλιές καλές εποχές, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Αρκετοί από τους ηλικιωμένους, απολαμβάνουν παράλληλα τις στιγμές με τα εγγόνια τους στην παιδική χαρά, εκφράζοντας την ίδια ώρα μια επιθυμία: οι αρμόδιοι να νοιαστούν γι’ αυτό τον υπέροχο χώρο. Να μεριμνήσουν, όπως του αξίζει.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο δημοτικός Κήπος είναι ένα από το πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αρκετών τουριστών. Τα φλας των φωτογραφικών μηχανών απαθανατίζουν πολλά στιγμιότυπα, τα οποία στη συνέχεια «ταξιδεύουν» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Σε αυτές τις εικόνες, όμως, εκτός από τα θετικά, καταγράφονται και τα αρνητικά..

Ο δημοτικός κήπος είναι ακόμη, χώρος προπόνησης για πολλούς Ρεθεμνιώτες αθλητές αλλά και δρομείς, οι οποίοι τρέχουν καθημερινά στον χώρο. Αρκεί να μη σκοντάψουν σε κάποιο από τα άχρηστα αντικείμενα, που έχουν φροντίσει ορισμένοι να αφήσουν δεξιά και αριστερά στα στενά δρομάκια

Κοινή επιθυμία όλων, είναι να πάψει αυτός ο μοναδικός για την πόλη του Ρεθύμνου χώρος, να μαραζώνει. Να γίνουν επιτέλους πράξη, τα σχέδια περί αναβάθμισης του δημοτικού κήπου, που πολλές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά μέχρι σήμερα παραμένουν, σχέδια..

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook