Θέλοντας να διαλύσεις τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, η αστυνομία της Μαδρίτης δεν δίστασε να κάνει ακόμη χρήση των γκλομπ. Οι πολίτες διαδηλώνουν κατά της επίσκεψης του πάπα Βενέδικτου.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πλατεία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις διαδηλώσεις των Ισπανών που διαφωνούσαν με τη συγκεκριμένη επίσκεψη, η οποία έγινε με στόχο, ο πάπας Βενέδικτος, να παραστεί στις 26ες Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας (JMJ), όπου αναμένονταν περίπου ένα εκατομμύριο προσκυνητές.

Να αναφέρουμε ότι την Τετάρτη, οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στους αντιτιθέμενους της επίσκεψης του πάπα διαδηλωτές, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έντεκα ανθρώπων, ενώ την Πέμπτη, περίπου 150 διαδηλωτές επανήλθαν στην Πουέρτα ντελ Σολ, παρότι περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και είκοσι αστυνομικά οχήματα, είχαν πάρει θέση κοντά στην πλατεία για να αποτρέψουν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους προσκυνητές.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί φορώντας τα κράνη τους ακολούθησαν τους διαδηλωτές που διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, χτυπώντας τους με γκλομπ στα πόδια, με αποτέλεσμα αρκετοί να πέσουν χτυπημένοι στο έδαφος.

«Με χτύπησαν πέντε - έξι φορές. Είμαστε άοπλοι και δεν κάναμε τίποτε. Κατάφερα να καλύψω το κεφάλι μου, διαφορετικά θα μου το είχαν ανοίξει» δήλωσε χαρακτηριστικά 30χρονος, που τραυματίστηκε στον αγκώνα.