“Ο νομός Λασιθίου και κάθε πόλη του απαιτούμε να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τους άλλους νομούς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίζει τις όποιες αναπτυξιακές του δυνατότητες”, δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης και αναπτυξιακών έργων στον νομό Λασιθίου επισήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης κατά το μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στον Δήμο Ιεράπετρας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη μη προώθηση της κατασκευής του Β.Ο.Α.Κ. εντός των ορίων του νομού Λασιθίου.

Όπως τόνισε κατά την εισήγησή του:

«Ο ΒΟΑΚ για το Νομό Λασιθίου αποτελεί την πρωταρχική προϋπόθεση ανάπτυξης.

Σε μια περιοχή με τρία αστικά κέντρα η εξασφάλιση των απαιτούμενων οδικών συνθηκών για τη διασύνδεση μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη Κρήτη, και την υποστήριξη των αυξημένων κυκλοφοριακών αναγκών αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση.

Ο νομός Λασιθίου και κάθε πόλη του απαιτούμε να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τους άλλους νομούς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίζει τις όποιες αναπτυξιακές του δυνατότητες.

Απαιτούμε να προχωρήσουν οι εργασίες του ΒΟΑΚ και στον νομό μας χωρίς καμία μάλιστα κωλυσιεργία.

Δεν λησμονούμε τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για τη μετατροπή του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο, από το Κολυμβάρι Χανίων μέχρι την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Οι τελευταίες, όμως πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είτε σε επίπεδο Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρόλες τις όποιες εξαγγελίες, θέτουν το νομό μας εκτός σχεδιασμού, πράγμα για το οποίο εκφράζουμε την κάθετη αντίρρησή μας.

Οι πολιτικές δηλώσεις αυτοδέσμευσης της Κυβέρνησης για το διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον της για την αναβάθμιση συνολικά του κύριου οδικού δικτύου στον Νομό μας κινούνται πια στα όρια του πολιτικού σουρεαλισμού. Και τελικά έξω από τα όρια της ειλικρινούς αντιμετώπισης των βασικών προβλημάτων μας.

Η διχοτόμηση της Κρήτης με το έργο του ΒΟΑΚ, που επιβεβαίωσε πρόσφατα με τις δηλώσεις του ο ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, υποβαθμίζει τις πόλεις του Λασιθίου.

Οι υπάρχουσες ανάγκες σε επίπεδο μεταφορών, δεδομένων μάλιστα  των αυξημένων μεταφορών από την Ιεράπετρα λόγω των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας καθιστούν αναγκαία τη μετατροπή του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο σε όλη την έκταση του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι  από την αρχή του χρόνου έχουν καταμετρηθεί 34 θανατηφόρα ατυχήματα. Αρκετά από αυτά συνδέονται με τους ανεπαρκείς όρους οδικής ασφάλειας. Αρκετά από αυτά έχουν συμβεί στο Νομό μας. Πώς θα μετρήσουμε αυτή την πληγή; Με τον αριθμό των τραγικών αυτών γεγονότων; Δεν έχει κάθε ζωή την ίδια και ισοδύναμη αξία; Δεν έχει κάθε τόπος δικαίωμα να χρησιμοποιεί  ένα ασφαλές και κατάλληλο οδικό δίκτυο;

Είναι  ξεκάθαρο και απόλυτα λογικό το αίτημά μας και η αξίωσή μας:

Να τερματιστεί όλη αυτή η διαδικασία από την πλευρά της Δημόσιας Διοίκησης σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκεται.
Να ανακληθούν πάραυτα οι πράξεις διακήρυξης με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό αντικείμενο σε σχέση με τον ΒΟΑΚ.
Και να αντικατασταθούν με νέες πράξεις διακήρυξης και δημοπράτησης που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του ΒΟΑΚ σε όλη την Κρήτη

Απαιτούμε οι πολιτικές δεσμεύσεις να γίνουν επιτέλους πράξεις. Δεν ανεχόμαστε κανένα εμπαιγμό και καμία κατηγορία!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook