Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Ρέθυμνο, ο  ημιτελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Κρήτη και Miss Κρήτη Young 2011!

Οι 16 φιναλίστ έχουν ήδη ξεκινήσει εντατική προετοιμασία για τον τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου σε γνωστό Club στο Ηράκλειο, όπου την παρουσίαση της βραδιάς θα αναλάβει ο Νίκος Παπαδάκης.

Τα 16 κορίτσια πανέμορφα κορίτσια που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό είναι οι: Μανδαλενάκη Ερατώ (Ηράκλειο), Γιαλαμά Ηλιάννα (Ηράκλειο), Συνολάκη Μαρία (Ρέθυμνο), Απαλάκη Φένια (Χανιά), Φωτιάδη Μιχαέλα (Ιεράπετρα), Σκοτιδάκη Αργυρώ (Ρέθυμνο), Μαυρικάκη Μαίρη (Ιεράπετρα), Κλεισαρχάκη Όλγα (Ηράκλειο), Μουτσάκη Έλενα (Ηράκλειο), Ζεϊμπεκάκη Έυα (Ηράκλειο), Αβδουλά Φαίη (Ηράκλειο), Καμπανού Ιωάννα (Αγ. Νικόλαος), Παπουτσάκη Ελένη(Ηράκλειο), Μερκούρη Ευρυδίκη (Ηράκλειο), Γουρνιανάκη Ειρήνη (Ηράκλειο), Φράγκου Ευθυμία (Ηράκλειο).

O παγκρήτιος διαγωνισμός ομορφιάς Miss Κρήτη διοργανώνεται από το 1979 και κάθε χρόνο από την CretanArt Productions, που διαθέτει πολύχρονη πείρα στην διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Στη μακρά πορεία του διαγωνισμού έχουν αναδειχθεί πολλές όμορφες Κρητικοπούλες, στις οποίες μέσω του διαγωνισμού έχουν δοθεί λαμπρές ευκαιρίες καριέρας στο χώρο του μόντελινγκ και του θεάματος. Οι νικήτριες του διαγωνισμού έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλους διαγωνισμούς ομορφιάς, ενώ αρκετές είναι οι διακρίσεις των νικητριών του Miss Κρήτη.

Σε Πανελλήνιο επίπεδο τα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ έχουν έως σήμερα αρκετές επιτυχίες με αποτέλεσμα να έχουν καθιερωθεί πλέον ως ο ποιο αξιόπιστος επαρχιακός θεσμός του είδους.

Σταθμό για τα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ήταν η εκλογή της MISS ΚΡΗΤΗ 1980 Μαρίας Νικούλη η οποία στην συνεχεία κέρδισε τον τίτλο της STAR ΕΛΛΑΣ 1981

Την τηλεοπτική κάλυψη της βραδιάς  έχει  αναλάβει η ΚΡΗΤΗ TV.