«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, αλλά δεν πρόκειται να κάνω πίσω»,  είπε χθες, αναφερόμενος στο σφράγισμα επιχειρήσεων στην περιοχή του με την αιτιολογία ότι παρανομούσαν, ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης. «Εξαιτίας του ότι σφραγίσαμε κάποια καταστήματα, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου τις τελευταίες μέρες τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου», κατήγγειλε χθες  σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέα Κρήτη, ο δήμαρχος Χερσονήσου, μετά το σφράγισμα 60 επιχειρήσεων στην περιοχή, οι οποίες – όπως υποστηρίζει η δημοτική Αρχή – «δεν πληρούσαν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για τη λειτουργία τους»!

Όπως  είπε χαρακτηριστικά, «οι απειλές αυτές γίνονται με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με ακατανόητα νοήματα, που σε καμία περίπτωση δε θα κάμψουν ούτε την προσπάθειά μας ούτε το ηθικό μας ούτε την πολιτική μας».

 Όπως  ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος της περιοχής, συγκεκριμένα έχουν κλείσει μετά από έρευνα της δημοτικής Αρχής και βεβαίωση των παραβάσεών τους 24 καταστήματα ενοικίασης μοτοσυκλετών, τριτρόχων και τετρατρόχων οχημάτων και γύρω στα 36 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Αυτό το οποίο πράξαμε και θα πράξουμε», είπε επίσης χθες ο κ. Δοξαστάκης αναφερόμενος στο κλείσιμο αυτών των καταστημάτων, «είναι να εφαρμόσουμε το νόμο όταν κάποιοι υπερβαίνουν κάποια όρια».

 Με φόντο τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στη Χερσόνησο, ο κ. Δοξαστάκης επαναφέρει το ζήτημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και των καταστηματαρχών, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με επίδοξους ληστές. «Έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία και θα συνεχίσουμε να το ζητούμε να ενισχύσει αυτό το Αστυνομικό Τμήμα. Συγκεντρώνονται 200 χιλιάδες ξένοι επισκέπτες κάθε καλοκαίρι και όλοι καταλαβαίνουμε τι συνθήκες δημιουργούνται. Κι όμως. Οι αστυνομικοί είναι απειροελάχιστοι. Δεν υπερβαίνουν τους 30 αστυνομικούς και δεν μπορούμε με δόκιμους αστυνομικούς της Σχολής Αστυφυλάκων να διενεργήσουμε αστυνόμευση».

 Να υπενθυμίσουμε, εξάλλου, ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους κατοίκους ήταν τα δυο πρόσφατα περιστατικά, που αφορούσαν μία απόπειρα ληστείας σε βάρος 60χρονης ιδιοκτήτριας σούπερ-μάρκετ, την οποία και τραυμάτισαν δύο άτομα αρπάζοντάς της την τσάντα με τις εισπράξεις της ημέρας.

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε τον τραυματισμό με μαχαίρι ενός 35χρονου από έναν 48χρονο και μάλιστα μέρα-μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου. Μάλιστα, σύμφωνα με την άποψη που επικρατεί στη Χερσόνησο, οι παράνομοι χτυπάνε σε μαγαζιά που συγκεντρώνουν χρήματα όπως είναι κυρίως τα χρυσοχοεία, εστιατόρια κ.λπ., ενώ όλοι ανησυχούν για την κατάσταση αυτή και ζητούν από το κράτος να λάβει μέριμνα προστασίας της Χερσονήσου από τέτοια κυκλώματα.

Εντατικές περιπολίες

Στο μεταξύ, σημαντικές είναι οι προσπάθειες της δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την Εισαγγελία και τις αστυνομικές Αρχές, προχωρώντας στη σφράγιση καταστημάτων αλλά και σε περιπολίες και ελέγχους που πραγματοποιούνται εντατικά και σε καθημερινή βάση.

 Ωστόσο, η παραβατικότητα δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει ένα δυσάρεστο γεγονός, με τους κατοίκους να ζητούν την άμεση αύξηση των περιπολιών. Στο μεταξύ, όμως, η εγκληματικότητα στην περιοχή έχει πολλές μορφές, όπως γράφαμε και χθες.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες, ανήμποροι να αντιδράσουν, καθημερινά παρακολουθούν ή μαθαίνουν για συλλήψεις ντόπιων όσον αφορά άγρα πελατών και αλλοδαπών που συλλαμβάνονται για κρούσματα βίας, μέθης, άσεμνης συμπεριφοράς.

Πρόσφατα μάλιστα ένας Βρετανός συνελήφθη με πλαστά χαρτονομίσματα, ενώ σημειώθηκε και έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σπίτι της περιοχής. Και βέβαια, από τα σοβαρότερα περιστατικά του πρόσφατου χρονικού διαστήματος είναι η πώληση από ντόπιους καταστηματάρχες και η κατανάλωση αερίου του αζώτου από νεαρούς τουρίστες, η χρήση του οποίου σε συνδυασμό με αλκοόλ, όπως συνηθίζεται, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

 

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook