Επίθεση με μαχαίρι μέσα στο γραφείο του δέχτηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς! Δράστης του απίστευτου περιστατικού είναι ένας άντρας 35 ετών, ο οποίος τραυμάτισε τον κ. Τσουκαλά στο πόδι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία. 

Ο κ. Τσουκαλάς μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος Ελευσίνας, ο οποίος είχε δύο τραύματα στον μηρό, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο δράστης δούλευε ως συμβασιούχος  στο δήμο της Ελευσίνας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει να κάνει με τη λήξη της σύμβασής του. Το πρακτορείο αναφέρει πως η σύμβαση του 35χρονου έληξε το καλοκαίρι μετά τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, αλλά ανανεώθηκε με τη γνωστή τροπολογία Σκουρλέτη μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Συνεργάτες του δημάρχου διευκρίνισαν ότι είναι άδικο να αναφέρεται ο 35χρονος ως πρώην εργαζόμενος του δήμου καθώς η σύμβαση του έχει ανανεωθεί και εργάζεται κανονικά. Πάντως υπάλληλοι του δήμου τον περιγράφουν ως άνθρωπο οξύθυμο και μοναχικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων. 
 
Απόλυτη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας καταδίκασε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας. «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα με ανακοίνωσή του και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εξέφρασε την ολόθερμη συμπαράστασή του στο δήμαρχο Ελευσίνας, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ν. Βούτσης, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία της κατάστασης υγείας του δημάρχου Ελευσίνας κ. Γιώργου Τσουκαλά. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το περιστατικό και εύχεται στον Δήμαρχο Ελευσίνας ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξέφρασε τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο δήμαρχο Ελευσίνας. Η κ. Δούρου καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Επίσης, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».
Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Την επίθεση καταδίκασε και ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος δήλωσε: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. «Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο δήμαρχο και καλούμε την κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook