Συνάντηση με το Δήμαρχο Βιάννου, κ. Π. Μπαριτάκη, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14.30, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χωριά και οικισμούς του Δήμου.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής βρέθηκε στο Δημαρχείο Βιάννου, όπου σε συνάντηση με το Δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να ενημερώθηκε εκ του σύνεγγυς για τα συγκεκριμένα προβλήματα του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος, κ. Μπαριτάκης, αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη επαναπροκήρυξης συγκεκριμένων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν στην αγροτική οδοποιΐα, καθώς με τους υπάρχοντες όρους αποκλείονται Δήμοι της Κρήτης, ενώ σημασία απέδωσε στην ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων προσωπικού που υπάρχουν στο δήμο και ιδιαίτερα στις τεχνικές υπηρεσίες.

Ακόμη, λόγο έκανε για τη λατομική ζώνη του Δήμου, εξαίροντας τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συνέχιση της λειτουργίας των λατομείων στην περιοχή του Βαχού, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι της πρώην Αγροφυλακής.

Επιπλέον, σημείωσε και την ανησυχία των δημοτών για το κλείσιμο του Περιφερειακού παραρτήματος του ΙΚΑ, ενώ σημείωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να επιδείξει τη δέουσα προσοχή κατά τη σύνταξη των αρχαιολογικών κτηματολογικών χαρτών. Τέλος, έθιξε την αναγκαιότητα της καταβολής των χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του δήμου.

Από πλευράς του, ο Βουλευτής συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τις ελλείψεις προσωπικού του δήμου, ενώ αναφορικά με την υποβολή των προτάσεων για την Αργοτική οδοποιΐα τόνισε ότι «η σχετική προκήρυξη έχει καταληκτική ημερομηνία 31-10-2011, ώστε είναι αδύνατον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμαστούν ολοκληρωμένες μελέτες των αναπλάσεων οικισμών και των άλλων δράσεων, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει επαναπροκήρυξη της δράσης με νέους όρους, πράγμα που ζήτησε και με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση από τα τέλη Ιουλίου, χωρίς όμως έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας των λατομείων που λειτουργούν στο Βαχό, ενώ σχετικά με το ζήτημα του κλεισίματος του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Άνω Βιάννο ανέφερε ότι ο Διοικητής του ιδρύματος οφείλει να επανεξετάσει στο ζήτημα, καθώς η δεδομένη αναγκαία περικοπή δαπανών δεν συνεπάγεται απαραίτητα και μείωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών. Επιπλέον, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της ομαλής και απρόσκοπτης μεταφοράς των μαθητών της Βιάννου στα σχολεία, αναγνωρίζοντας ότι «το αρμόδιο Υπουργείο κωλυσιεργεί ανησυχητικά λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook