Η Γαλλίδα ηθοποιός, Μαρία Σνάιντερ, πρωταγωνίστρια της ταινίας "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι" στο πλευρό του Μάρλον Μπράντο, πέθανε την Πέμπτη το πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα σε ηλικία 58 ετών από καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

"Η Μαρία πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι έπειτα από μακρά ασθένεια", δήλωσε ένας από τους συγγενείς της ηθοποιού, ενώ θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Περ-Λασέζ, έπειτα από μια θρησκευτική τελετή, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η Σνάιντερ ήταν κόρη του διάσημου Γάλλου ηθοποιού Daniel Gélin και της γεννημένης στη Ρουμανία Marie-Christine Schneider, που διατηρούσε βιβλιοπωλείο στη πόλη του φωτός.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών πρωταγωνίστησε στη θρυλική ταινία του Μπερνάντο Μπερτολούτσι, για τις προκλητικές σκηνές της οποίας μίλησε χρόνια αργότερα, το 2007, στην Daily Mail λέγοντας: «Ένιωσα εξευτελισμένη και για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα ότι είχα βιαστεί» δήλωσε.

Η εμπειρία της στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» και η ανάδειξή της ως σύμβολο του sex παρά ως σοβαρή ηθοποιός, την έκανε να μη γυρίσει ποτέ ξανά γυμνή σκηνή σε ταινία. Ακόμα, έχει εμφανιστεί και σε άλλες γνωστές ταινίες, όπως οι «The Passenger» και « Jane Eyre».

Η ζωή της Σνάιντερ ήταν αρκετά ταραχώδης, καθώς ιδιαίτερα η δεκαετία του ‘70 σημαδεύτηκε με τον εθισμό στα ναρκωτικά, πολλές καταχρήσεις και μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Το 1974 αποκάλυψε ότι η ερωτική της επιθυμία δεν περιορίζεται μόνο στους άντρες, ενώ το 1976 νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική στη Ρώμη μαζί με μία γυναίκα, την οποία περίγραφε ως ερωμένη της. Στην Ιταλία βρισκόταν για τα γυρίσματα της ταινίας «Caligula», στην οποία τελικά αρνήθηκε να παίξει λόγω του υπερβολικού γυμνού.

Από το 1980 και έπειτα η Σνάιντερ βρήκε τον άνθρωπο που την έκανε να σταματήσει τις καταχρήσεις, για τον οποίο όμως ποτέ δεν αποκάλυψε αν είναι άνδρας ή γυναίκα. «Αυτός ο άνθρωπος είναι ο άγγελός μου και είμαι μαζί του από την στιγμή που τον γνώρισα μέχρι και σήμερα» είχε πει.

 (protothema.gr)