Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης έχουν αρκετά αυξημένη εγκληματικότητα χαμηλής έντασης, όπως μικροκλοπές, αρπαγές τσαντών κτλ. Όπως δείχνει το παρακάτω περιστατικό, πάντως, ακόμη και οι \”φτωχοδιάβολοι\” φροντίζουν να μην εκθέτουν τα θύματά τους σε αδικαιολόγητα μεγάλους κινδύνους.

Ο Σεμπάστιαν Ρούσο, παντρεμένος, με δύο παιδιά και ένα κανίς, μετέφερε τα παιδιά και το σκύλο όταν θυμήθηκε ότι πρέπει να πάρει κάτι για το κατοικίδιο, προ ημερών στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Σταμάτησε λοιπόν έξω από ένα κατάστημα, άφησε αναμένη τη μηχανή και \”πετάχτηκε μια στιγμή\” να αγοράσει τα χρειώδη.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, αυτή η μία στιγμή ήταν αρκετή για έναν περαστικό να μπει στο μίνιβαν και να εξαφανιστεί, μαζί με τα παιδιά και το μικρό κανίς. Οι περαστικοί ειδοποίησαν άμεσα τον ίδιο και αυτός έτρεξε στο πρώτο περιπολικό αλαφιασμένος, προσπαθώντας να εντοπίσει τα παιδιά του. \”Πανικοβλήθηκε. Ετρεξα έξω και με νοήματα σταμάτησα το πρώτο περιπολικό\”, θυμάται.

Η δραματικής έντασης αναζήτηση στους δρόμους, δεν κράτησε όμως πολύ. Η γυναίκα του τον κάλεσε στο κινητό για να του πει ότι το αυτοκίνητο, τα παιδιά και ο σκύλος βρίσκονται μπροστά στο σπίτι της οικογένειας, όλοι σε εξαιρετική κατάσταση!

Οπως είπαν στη συνέχεια τα πιτσιρίκια, οι εξαγριωμένες φωνές τους προς τον κλέφτη, που έψαχνε τα ντουλάπια και τους άλλους χώρους για χρήματα, αλλά και τα γαυγίσματα του κανίς, τον έκαναν να \”παραδώσει τα όπλα\”, αλλά όχι και να τα εγκαταλείψει στη μέση του δρόμου.

Με αξιοθαύμαστη επίδειξη ενδιαφέροντος, ο κλέφτης ρώτησε τα παιδιά τη διεύθυνσή τους και οδήγησε εκεί το αυτοκίνητο. Προκειμένου να μην τον αναγνωρίσει κάποιος γείτονας εάν συλλαμβανόταν, ο \”Λίο\”, όπως συστήθηκε στα παιδιά, έφυγε στη συνέχεια πεζός, με την μπλούζα να του καλύπτει το πρόσωπο.

\”Στην πραγματικότητα του είμαι ευγνώμων που έφερε τα παιδιά στο σπίτι\”, είπε ο πατέρας τους. \”Πώς να του θυμώσουμε; Επέστρεψε το αυτοκίνητο. Είπε μάλιστα στο γιο μου, \”εάν δεν ήσουν εδώ μέσα, θα το έπαιρνα\”\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook