Η Ιαπωνία κάλεσε τις επτά ισχυρότερες χώρες του κόσμου να συνεργαστούν στενά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στις αγορές, την ώρα που Ασιάτες αξιωματούχοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους επενδυτές, οι οποίοι προχωρούν σε συνεχείς ρευστοποιήσεις. Την ίδια ώρα, τα χρηματιστήρια επιστρέφουν σε επίπεδα της κρίσης του 2008.

Η G-7 πρέπει να συνεργαστεί στενά τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα από το Τόκυο, όπου ο δείκτης Topix έπεσε σε χαμηλό διετίας.

Στο Χονγκ Κονγκ αξιωματούχοι, όπως δημοσιεύει το in.gr, καλούν τους επενδυτές να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην πανικοβάλλονται από την αγορά. Την ίδια ώρα ο δείκτης Χανγκ Σενγκ έπεφτε κατά 3,1%.

Αντιστοίχως, στη Νότιο Κορέα ο δείκτης KOSPI έχασε 6,2%.

Η παγκόσμια οικονομία πιέζεται όλο και περισσότερο από την κρίση χρέους που πλήττει Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ υποψίες ότι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ανεπαρκή κεφάλαια επηρέασαν πολύ τις ασιατικές αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται η έκκληση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κάλεσε την G-7 να αναλάβει δράση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι ακριβώς προσδοκά από τις επτά ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook