Τα 355 χλμ./ώρα άγγιξε η κάψουλα (pod) Hyperloop που έχει αναπτύξει η Tesla

Τα 355 χλμ./ώρα άγγιξε η κάψουλα (pod) Hyperloop που έχει αναπτύξει η Tesla, παίρνοντας τα πρωτεία από την κάψουλα μεταφοράς (pod) της φοιτητικής ομάδας WARR, η οποία είχε αναπτύξει ταχύτητα 323,5 χλμ./ώρα σε διαγωνισμό που διενεργήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Και τα δύο ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν στη δοκιμαστική σήραγγα, μήκους 1,3 χιλιομέτρων, που έχει κατασκευασθεί στην Καλιφόρνια. Παρόλο που πρόκειται για σημαντικές επιδόσεις, ούτε η κάψουλα της Tesla πλησίασε τις υπερηχητικές ταχύτητες που ο Musk πιστεύει πως μπορούν να επιτευχθούν στη σήραγγα και στις συνθήκες σχεδόν πλήρους κενού αέρος που επικρατούν στο εσωτερικό της.

Πάντως, ο ιδρυτής της Tesla και εμπνευστής του συστήματος Hyperloop πιστεύει πως “θα ξεπεράσουμε τα 500 χλμ./ώρα (σχεδόν το μισό της ταχύτητας του ήχου) τον επόμενο μήνα, με μερικές μικρομετατροπές”, όπως ανέφερε στο σχόλιό του στο Instagram, όπου ανακοίνωσε το ρεκόρ.

Ο Musk περιέγραψε λεπτομερώς την ιδέα του Hyperloop σε ένα άρθρο του τον Αύγουστο του 2013, που εξήγησε με ποιον τρόπο κάψουλες που θα κινούνται μέσα σε μία ειδική σήραγγα, με σημαντικά μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση, θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες με ταχύτητες έως 1.290 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook