Δωρεάν αξιολόγηση, για το διάστημα 25-29 Σεπτεμβρίου 2017, για τον έλεγχο των πτώσεων στους ηλικιωμένους, σε όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές Φυσικοθεραπείας στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου

Κίνηση για την Υγεία. Η φυσική δραστηριότητα δίνει ζωή. H Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (Π.Η.Φ.) έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ιδρύθηκε το 1951 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (World Confederation for Physical Therapy – WCPT), η οποία συμπληρώνει φέτος 66 χρόνια ζωής.

Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την ενότητα και την αλληλεγγύη της Φυσικοθεραπευτικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας σχετικά με την καθοριστική συμβολή του Φυσικοθεραπευτή στη βελτίωση της υγείας, της κινητικότητας, της ανεξαρτησίας τους και της ποιότητας ζωής τους. Από το 2008 η WCPT καθιέρωσε «Κίνηση για την Υγεία» ως θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας.

Οι φυσικοθεραπευτές ως ειδικοί στην κίνηση και την άσκηση, με βαθιά εμπεριστατωμένη γνώση των προδιαθεσικών παραγόντων της παθολογίας και των πιθανών επιπτώσεων σε όλα τα ανθρώπινα συστήματα, είναι οι ιδανικοί επαγγελματίες υγείας για την επιλογή, προώθηση, καθοδήγηση και διαχείριση της άσκησης. Άσκηση που προάγει την υγεία, την ευεξία και την καλή φυσική κατάσταση. Φέτος η εκστρατεία ενημέρωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT) έχει θέμα «Η Φυσική δραστηριότητα δίνει ζωή» , καταδεικνύοντας πώς οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να παραμείνουν δραστήριοι.

Επίσης, από φέτος, καθιερώνεται και ο εορτασμός για την Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου , σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ο Πανελλήνιος Συύλλογος Φυσικοθεραπευτών ως αρμόδιος φορέας θα αναλαμβάνει κάθε χρόνο το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση των δράσεων και των παρεμβάσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στα πλαίσια των εορτασμών της Παγκόσμια Ημέρας Φυσικοθεραπείας και της Ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας θα παρέχεται δωρεάν αξιολόγηση, για το διάστημα 25-29 Σεπτεμβρίου 2017, για τον έλεγχο των πτώσεων στους ηλικιωμένους, σε όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές Φυσικοθεραπείας στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου (ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας, ΚΑΠΗ, Νοσοκομεία, ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook