Αστυνομία και ΟΣΕ διεξάγουν παράλληλες έρευνες, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες διπλής δολιοφθοράς που έγινε στο δίκτυο Πάτρας του Προαστιακού. Οι δράστες κατέστρεψαν σε δυο διαφορετικά σημεία το καλώδιο που δίνει σήμα για να κατεβούν οι μπάρες στις διαβάσεις και ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος ήταν άμεσος!

Οι ειδικοί του ΟΣΕ που έκαναν τον τελικό έλεγχο σύμφωνα με το PROTO THEMA, για να δοθεί το «πράσινο φως» ώστε ο Προαστιακός να επεκταθεί μέχρι τον Άγιο Βασίλειο, διαπίστωσαν την δολιοφθορά που μετέθεσε για αργότερα την έναρξη των δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Αν δεν είχαν αντιληφθεί τις φθορές, ο Προαστιακός θα περνούσε από πυκνοκατοικημένες περιοχές χωρίς να κατεβαίνουν οι μπάρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών!

Οι σαμποτέρ είχαν διαλύσει χτυπώντας το με πέτρες το κεντρικό καλώδιο που συνδέει τις ισόπεδες διαβάσεις με το κεντρικό πιλαρ των ασφαλειών και τις τροχοεπαφές σε απόσταση 200 μέτρων από το Ρίο προς τον Άγιο Βασίλειο και σε άλλο ένα σημείο μετά τα Μποζαϊτικα. Το ερώτημα είναι ποιο κίνητρο είχαν οι δράστες, που ερευνάται αν έχουν προκαλέσει φθορές και σε άλλα σημεία του δικτύου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook