Από τη Δευτέρα 21/8/2011 έως και την Παρασκευή 26/8/2011 διεξάγεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Κτίριο Επιστημών, Αμφιθέατρο 141Π98 – πρώτος όροφος) το θερινό σχολείο με θέμα:  Οι φοιτητές στο σταυροδρόμι της εκπαίδευση: εμπειρίες από το παρελθόν και προοπτικές.

Το θερινό σχολείο διεξάγεται στα πλαίσια του έργου SIGMUS που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα TEMPUS. Το έργο SIGMUS αφορά τη διερεύνηση του ρόλου των φοιτητών στη διακυβέρνηση και τη διοίκηση των Πανεπιστημίων στη Σερβία. Το SIGMUS στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενδυνάμωσης του ρόλου των φοιτητών στη διακυβέρνηση των Πανεπιστημίων καθώς και στην ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και εφαρμογή του προγράμματος σπουδών.

Στο έργο συμμετέχουν επτά Σερβικά Πανεπιστήμια, δύο Ομοσπονδίες Φοιτητών από τη Σερβία, το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ανωτάτης Παιδείας της Σερβίας καθώς και η Ομοσπονδία Πολυτεχνικών Σχολών της Σερβίας. Επιπλέον, στο έργο συμμετέχουν 5 εταίροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ αυτών και το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλοι ειδικοί στη διακυβέρνηση και διοίκηση των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Συντονιστής του έργου είναι η κυρία Ρουζίτσα Μαξίμοβιτς (Ruzica Maksimovic), Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Στο θερινό σχολείο που διεξάγεται στα Χανιά συμμετέχουν 35 φοιτητές από τη Σερβία και 7 Καθηγητές από τη Σερβία και άλλες χώρες. Περιλαμβάνει 8 ειδικές συνεδρίες σε θέματα ειδικού, όσον αφορά το SIGMUS, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SIGMUS υπάρχουν στη διεύθυνση: http://www.sigmus.edu.rs/eng/ ή άμεσα από την Καθηγήτρια / Συντονίστρια του έργου, κ. Ruzica Maksimovic ([email protected]) ή από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλη Μουστάκη ([email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook