Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ένα drone για να εκτιμήσει τις καταστροφές και να στείλει βοήθεια σε περιοχές Houston που επλήγησαν από τον τυφώνα Harvey τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Η πιλοτική δοκιμή θα δείξει κατά πόσο τα drone μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον, την επαύριο κάποιας φυσικής καταστροφής στις ΗΠΑ. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός που θα δοκιμάσει την τεχνολογία.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Το drone θα καλύπτει μία ζώνη στο Houston που επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τον Harvey, τον πιο ισχυρό τυφώνα στο Τέξας εδώ και 50 χρόνια. Οι καταστροφές που προκάλεσε εκτιμώνται στα 180 δισ. δολάρια, ενώ άφησε πίσω του περίπου 50 θύματα.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα τυφώνα από τον περασμένο Ιούνιο, όταν η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας χαλάρωσε τους περιορισμούς στη χρήση drone για δραστηριότητες όπως η κινηματογράφηση και η επιθέωρηση εγκαταστάσεων. Η χρήση του drone ενδεχομένως θα επιταχύνει την εκτίμηση ζημιών δισ. δολαρίων για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους κρατικούς φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook