Μετά από πρόσκληση του Διοικητή Ναυστάθμου Κρήτης κ. Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με τον Διοικητή και άλλους παράγοντες για τα ζώα που διαβιούν στους χώρους της υπηρεσίας αυτής.

Η κατάσταση στον Ναύσταθμο είναι γνωστή από χρόνια και δεν διαφέρει από πολλές άλλες περιοχές , όπου εγκαταλείπονται συνεχώς ζώα, νοσοκομεία κλπ.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια ο σύλλογός πραγματοποίησε ευρύ πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων στα σκυλιά και τις γάτες του Ναυστάθμου και του Οικισμού με την βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων καθώς και σεμινάρια τόσο στο Δημοτικό Σχολείο του Οικισμού όσο και στο ένστολο και διοικητικό προσωπικό του.

Αφού ακούστηκαν τα προβλήματα που κατά την Διοίκηση του Ναυστάθμου δημιουργούνται από την παρουσία των πάνω από 50 αδέσποτων σκύλων στους χώρους του, έγινε περιήγηση στα σημεία όπου διαβιούν τα ζώα.

Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων στον χώρο της Διεύθυνσης Καυσίμων, όπου τα ζώα ήταν ήρεμα και διόλου \” επιθετικά\” γεγονός που υποδηλώνει το αυτονόητο, ότι τα ζώα μας συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφερόμαστε.

Τα μέλη του συλλόγου εξήγησαν στους αρμοδίους του Ναυστάθμου κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ότι αυτά που σας σύλλογος μπορούν να κάνουν είναι

α. Στειρώσεις σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.

β. Σεμινάρια προστασίας αλλά και ευαισθητοποίησης στα παιδιά του δημοτικού σχολείου αλλά και στο προσωπικό του Ναυστάθμου και ιδιαίτερα στα άτομα εκείνα που φοβούνται τα ζώα για το πως πρέπει να τα αντιμετωπίζουν προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Επίσης έγιναν και οι απαραίτητες εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατο να απομακρυνθούν τόσα πολλά ζώα λόγω, αφού τα εθελοντικά καταφύγια είναι υπερπλήρη.

Ο σύλλογος φρόντισε να τονίσει τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας αλλά και των Δήμων από τους οποίους απουσιάζουν οποιαδήποτε πολιτική και μέριμνα για τα αδέσποτα καθώς και τις ευθύνες του καθένα που ασυνείδητα εγκαταλείπει για διάφορους λόγους τα ζώα του, αυτά καθίστανται αδέσποτα και στην συνέχεια απαιτητέ από τους εθελοντές να τα περισυλλέξουν ή ξεσπούν βίαια πάνω στα ζώα , τα οποία ουδόλως βεβαίως ευθύνονται για τις εγκληματικές δικές μας ευθύνες.

Τέλος πρότειναν και εξήγησαν τα μέλη του συλλόγου για μια πιο φιλική συμπεριφορά , με την παροχή νερού και τροφής συστηματικά από την πλευρά του Ναυστάθμου, πράγμα το οποίο εξ άλλου προβλέπει και η νομοθεσία , θα συνέβαλε στην εξομάλυνση του \” προβλήματος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook