Οι τοπικές ΟΓΕ συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Κορνάρου.

Ανακοίνωση της ΟΓΕ:

“Οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών καλούν τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κορνάρου στις 6 το απόγευμα, την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη φιέστα για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που διοργανώνει η κυβέρνηση στο Ηράκλειο.

Ποια είναι όμως η «δίκαιη ανάπτυξη» που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες;

Εργασία μερικής απασχόλησης, μισός μισθός, μισή ασφάλιση, μισή ζωή.

Προγράμματα αναύκλωσης ανεργίας για δουλειά με ημερομηνία λήξης χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Εργοδοτική τρομοκρατία και ομαδικές απολύσεις.

Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ζώντας μια ζωή – λάστιχο χωρίς καθόλου χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους μας, τα ενδιαφέροντά μας, την κοινωνική δράση.

Διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και των φαρμάκων.

Η ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, η ευθύνη του νοικοκυριού πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες μας.

Περαιτέρω περικοπές στην παιδεία, που απαιτούν απ’ τους γονιούς να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με την αξιοποίηση των Βάσεων ως ορμητήρια για νέους πολέμους.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορά τους ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους που εξασφαλίζουν νέα προνόμια με νέα μέτρα πάνω στα παλιά, θυσιάζοντας τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Καλούμε εσένα, τη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, την άνεργη, τη γυναίκα της υπαίθρου, τη φοιτήτρια και τη σπουδάστρια, τη συνταξιούχο, τη νέα μητέρα, την πρόσφυγα και μετανάστρια να πάρεις μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο

την Πέμπτη 21/9 στις 6.00μμ στην πλ.Κορνάρου διεκδικώντας

·        Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων,

·        Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.

·        Να κλείσει η Βάση της Σούδας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

·        Όχι στη νέα φοροληστεία, όχι στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook